Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Is dit dé mascarafout die we allemaal maken?

Zoveel mogelijk volume creëren aan de buitenste wimpers, want zo lijken je ogen meer open, toch? Niet helemaal waar. Als je te veel mascara aanbrengt op je buitenste wimpers krijg je eerder een triest of vermoeid opzicht. Hoe het dan wel moet, vraag je je af?

De boodschap is om gewoon te kijken naar de natuurlijke lengte van je wimpers. De wimpers in het midden van je oog – ongeveer onder het hoogste punt van je wenkbrauwboog – zijn het langst. Die moet je het meest benadrukken en kunnen dus zeker een extra laagje mascara gebruiken. Resultaat: een open en frisse blik.

 

De wimpers naar je buitenste ooghoeken toe worden vaak weer wat korter, als je daar extra lengte of volume creëert krijg je eerder 'droopy' eyes of een trieste, vermoeide blik. Dat wil dus niet zeggen dat je aan je buitenste wimpers geen mascara meer mag aanbrengen. Maar als je ergens een of twee extra laagjes wil aanbrengen voor meer impact, doe het dan liever in het midden.

 

Tip: breng je af en toe individuele valse wimpers aan zoals ik hier deed, kleef ze dan niet te ver naar de buitenkant van je oog, maar eerder naar het midden toe.

 

Vraag je je altijd al af welk soort mascaraborsteltje je moet gebruiken? Ontdek het hier. En hier vind je welke gekleurde mascara bij jouw ogen past.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '