https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Getty

Je wéét dat het niet goed is, maar toch was je het iedere dag. Schuldig?

AHA: op deze manier train je je haar zodat je het minder vaak moet wassen

Je wéét dat het niet goed is om je haar iedere dag te wassen, maar toch doe je het. Waarschijnlijk omdat het iedere dag opnieuw vet lijkt en er geen model in te krijgen is als je het niet wast. Ja, er bestaat zoiets als haartraining. Je kan je haar geleidelijk gewoon maken aan minder wasbeurten, en wel met deze tips.

Bouw geleidelijk af


Iedere keer dat je je haar wast met shampoo, stimuleer je de talgklieren eigenlijk om net nog meer olie aan te maken. Hoe vaker je je haar wast, hoe vettiger het dus wordt. Je haar twee tot drie keer per week wassen is ideaal. Doe je het momenteel nog iedere dag, dan is het slim om geleidelijk af te bouwen. Neem als eerste streefdoel een wasbeurt om de twee dagen. In het begin zal de verleiding groot zijn om naar de shampoo te grijpen, maar als je het even tijd geeft zal je haar zich automatisch aanpassen aan dit nieuwe ritme. En ondertussen zijn er gelukkig nog onderstaande tips om te voorkomen dat je haar tussen wasbeurten in snel vet wordt.

Ontdek de wonderen van droogshampoo


Als jij steevast dagelijks je haar wast omdat je het anders niet mooi in model krijgt, dan heb je mogelijk de wonderen van droogshampoo nog niet ontdekt. Droogshampoo haalt niet alleen de overtollige olie weg uit je haar (lees: een minder vette coupe), het is ook het ideale stylingproduct om wat meer volume en textuur in je haar te brengen. Ontdek hier onze favoriete droogshampoos.

Spoel lang genoeg na


We get it, je bent gehaast en hebt ‘s morgens geen tijd om lang en uitgebreid te douchen. Dagelijks je haar wassen is zo’n vertrouwde routine geworden, dat je het vliegensvlug voor mekaar hebt. Het gevaar zit erin dat je je lokken na het wassen eigenlijk niet lang genoeg naspoelt, waardoor er restjes product in blijven zitten. Die kunnen je haar sneller vet maken en laten je coupe zwaarder lijken, waardoor ze moeilijker te stylen is. Neem dus een tweetal minuutjes extra tijd om grondig na te spoelen met lauw water en masseer terwijl je de wortels van je haar om al het resterende product eruit te krijgen.

Condition met mate


Dagelijks je haar wassen met shampoo is één ding, maar daarna ook iedere dag conditioner aanbrengen is toch wel te veel van het goede. Conditioner voedt je lokken en is dus geen overbodige luxe, maar bij overmatig gebruik kan het je haar ook vet maken en verzwaren. Twee tot drie keer per week conditioner aanbrengen op je haar is zeker voldoende. Let ook goed op dat je het product enkel op de lengtes van je haar aanbrengt en dus niet op de wortels.

Opletten met olie


Heb je last van droge of gespleten puntjes, dan kan een haarolie handig zijn om je haar zachter en glanzender te maken. Breng de olie enkel op de puntjes van je haar aan. Borstel eerst je lokken alvorens je de olie aanbrengt, want anders komen de vette olierestjes die aan je haarborstel hangen ook op de wortels van je haar terecht, wat al meteen na je wasbeurt voor een vetter uitzicht kan zorgen.

En dan de belangrijkste tip van allemaal: wees geduldig. Je haar trainen om minder snel vet te worden is een lang proces, maar we beloven je dat je er geen spijt van zal hebben. Je haar wordt er gezonder van, jij verliest minder tijd aan die dagelijkse wasbeurten en je bespaart bovendien een flinke hoeveelheid shampoo op lange termijn. Win, win, toch?

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content