Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Uiteraard is dit een eenmalige investering, het is een duurzaam toestel dat je normaal gezien maar één keer in je leven koopt.'

Flair Beauty testteam: Supersonic Violet-haardroger van Dyson

Beautyvlogger Charlotte (25) heeft een onvoorwaardelijke liefde voor warme oogschaduwkleuren en voert een eeuwige zoektocht naar de meest ‘onzichtbare’ foundation. Ze heeft meer lipsticks dan kledingstukken en staat bij vriendinnen bekend als aanspreekpunt voor gratis beautyadvies.


Supersonic Violet-haardroger van Dyson: 9,5/10


Prijs/kwaliteit

Het stevige prijskaartje van deze Supersonic blaast je wel even omver (heb je ‘m?). Maar als je het ervoor over hebt, is deze professionele haardroger de investering waard.

Looks

In ruil voor zijn hoge prijs mag je wel wat luxe verwachten. Het begint al bij de verpakking: de haardroger zit opgeborgen in een prachtige leren doos met magnetische sluiting – ik werd er spontaan gelukkig van. Het apparaat zelf is superminimalistisch en ziet er ongelofelijk mooi uit, echt een stukje design in je badkamer.

Pluspunten

Ik ondervind meteen dat deze haardroger gemaakt is om het gebruik zo aangenaam en zo makkelijk mogelijk te maken. Hij is supercompact: de kop is niet groter dan mijn hand, hij weegt heel weinig waardoor je arm niet moe wordt tijdens het drogen en de bediening is poepsimpel. Een groot verschil met traditionele haardrogers is dat de filter onderaan het handvat zit en dus niet achteraan de kop. Ik durf niet te zeggen hoe vaak mijn haar al vast heeft gezeten in de filter van mijn haardroger, het feit dat dat me met de Supersonic niet kon overkomen, stelde me dus gerust.

Minpunten

De prijs is uiteraard het grootste minpunt. Mocht je toch overwegen om voor de Supersonic te sparen, kan ik dat alleen maar aanraden. Ik geloof dat je hiermee investeert in de gezondheid van je haar.

Zou ik het opnieuw kopen?

Uiteraard is dit een eenmalige investering, het is een duurzaam toestel dat je – hoop ik toch! – normaal gezien maar één keer in je leven koopt. Bovendien heb je de eerste twee jaar garantie op je Supersonic.

Even mijn haardrogerniveau schetsen: ik ben totaal niet ervaren in het föhnen van mijn haar. Ik laat mijn haar vaak gewoon aan de lucht drogen of blaas het snel droog met mijn hoofd ondersteboven. De uitdaging voor mezelf tijdens het beoordelen van de Supersonic was om een mooi gladgeföhnde, net-terug-van-de-kappercoupe te creëren. Professionele kapper Toni Kalin verzekerde me tijdens de persvoorstelling van het toestel dat je met deze haardroger perfect kan föhnen zonder ronde borstel, dankzij de dunne uitgang van het platte opzetstuk. Ik was ontzettend blij om dat te horen, want als er één ding is dat ik écht niet kan, is het mijn haar in model föhnen met een ronde borstel.

Ik gebruikte mijn Tangle Teezer-borstel om telkens een brede lok haar vast te houden, vertrok aan mijn wortels met de kop plat tegen mijn haar en liet de haardroger langzaam naar beneden glijden. Tot mijn verbazing moest ik dat voor elke lok maar één keer doen. Mijn haar was meteen droog, glansde enorm en voelde superzacht aan. Ik föhnde de onderkant van mijn lengtes lichtjes naar binnen toe waardoor mijn coupe er mooi afgewerkt uitzag, net zoals bij de kapper. Op een tiental minuutjes was ik helemaal klaar (jep, dat is heel snel).

Het is putje winter, dus mijn haar is nu normaal gezien héél statisch geladen nadat ik föhn. Na het drogen met de Supersonic is er geen enkel plukje haar dat de verkeerde kant uitgaat, indrukwekkend. Ik probeer mijn haar normaal gezien niet te vaak te föhnen omdat ik bang ben dat ik het zo te veel beschadig (gekleurd haar enzo). Na deze test zag mijn haar er allesbehalve droog of ongezond uit, dus ik gebruik hem vanaf nu met een gerust hart na elke wasbeurt.

Supersonic föhn in Violet – € 399 – Dyson.

Lees meer beautyreviews:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '