Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'De primer is een doeltreffende extra stap voor wanneer je echt wat meer impact wil, je krijgt er echt wel een "valse-wimpers-effect" mee.'

Flair Beauty testteam: Lash Sensational Mascara Primer van Maybelline

Beautyvlogger Charlotte (25) heeft een onvoorwaardelijke liefde voor warme oogschaduwkleuren en voert een eeuwige zoektocht naar de meest ‘onzichtbare’ foundation. Ze heeft meer lipsticks dan kledingstukken en staat bij vriendinnen bekend als aanspreekpunt voor gratis beautyadvies.


Lash Sensational Mascara Primer van Maybelline: 8/10


Prijs/kwaliteit

De primer is met zijn € 11,99 iets goedkoper dan de meeste mascara’s, maar je hebt er uiteraard ook wel nog een mascara bij nodig. Als je dan gaat voor de Lash Sensational van € 14,99, zit je aan zo’n € 27, dat is nog steeds minder dan de gemiddelde mascara uit de parfumerie.

Textuur/geur

De primer heeft, zoals de meeste wimperprimers, een witte kleur. Verder heeft het product dezelfde textuur als een mascara. Hij heeft een typische mascarageur die niet nadrukkelijk aanwezig is.

Pluspunten

Ik vond de Lash Sensational Mascara op zich al een heel goed product, deze primer tilt hem naar een nog hoger niveau. Hij zorgt ervoor dat de mascara er echt gitzwart uitziet op je wimpers, maakt je wimpers dikker en zorgt dus voor een voller effect. De twee producten samen zijn bovendien erg sterk in het fixeren van de krul die ik met mijn wimperkruller maak, een heel belangrijk pluspunt, aangezien ik van nature kaarsrechte wimpers heb. De primer is een doeltreffende extra stap voor wanneer je echt wat meer impact wil, je krijgt er echt wel een ‘valse-wimpers-effect’ mee.

Minpunten

Toen ik voor een avondje uit de primer en de mascara voor de eerste keer aanbracht, dacht ik: oh help, dit ga ik me beklagen wanneer ik mij vannacht vlug wil ontschminken’. Zoals ik verwachtte, was het geheel van primer en mascara niet zo makkelijk te verwijderen met alleen maar een wattenschijfje en wat micellair water. Ik gebruikte uiteindelijk bijkomend nog een reiniger op basis van olie en dan nog zag ik de volgende dag nog wat restjes mascara aan de wortels van mijn wimpers kleven.

Zou ik het opnieuw kopen?

Ik hou het voor mijn dagelijkse basismake-up liever alleen bij een laagje mascara, voor ’s avonds haal ik het duo boven.

Ik krulde mijn wimpers met een wimperkruller, bracht vervolgens de primer aan en liet die enkele seconden drogen voordat ik de mascara eroverheen deed. De eerste keer plakten mijn wimpers nogal aan elkaar. Ik heb niet bijzonder veel wimpers, dus ik hou ze liefst zo veel mogelijk gescheiden van elkaar. De keer erna gebruikte ik een schone mascaraborstel om mijn wimpers na elke stap van elkaar te scheiden en toen was het resultaat veel mooier.

Ik heb vergeleken hoe de Lash Sensational Mascara eruitziet met en zonder primer, en ik moet toegeven dat ik het verschil niet superindrukwekkend vind. De mascara alleen doet het in mijn ogen ook al heel erg goed.

Lash Sensational Primer – € 11,99 – Maybelline, bij Kruidvat en Di.

Lees meer beautyreviews:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '