Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Je hebt met dit parfum een pièce unique in je bezit.'

Flair Beauty testteam: Dent de lait van Serge Lutens

Chef lifestyle Judith (36) is beautyaddict sinds ze op haar veertiende al stiekem het Estée Lauder-serum van haar moeder gebruikte. Test élke mascara en foundation die de redactie bereikt, gebruikt verder nagenoeg geen make-up, maar des te meer skincareproducten. Een verhoogde hartslag wordt bij haar vastgesteld wanneer ze een steengoed budgetproduct ontdekt.


Dent de lait van Serge Lutens: 8/10 


Prijs/kwaliteit

We gaan er niet onnozel over doen: dit is een duur parfum. Het is moeilijk om er een prijs-kwaliteitsoordeel over te vellen, want de geur is uniek en spannend, maar ik kan me voorstellen dat 9 op de 10 mensen je voor gek zouden verklaren wanneer je zoveel geld uitgeeft aan een parfum.

Geur/textuur

Nu kan je veel zeggen over de geuren van Serge Lutens, maar niet dat ze alledaags of passe-partout zijn. Wie op zoek is naar een signature scent, een originele geur die heel persoonlijk is, is bij deze 75-jarige fotograaf slash filmmaker slash parfumeur aan het juiste adres.

De neus achter deze Lutens-geur is Christopher Sheldrake, die eerder geuren ontwikkelde voor Chanel, Shiseido, Rochas en Serge Lutens. De inspiratie is de kindertijd, en meer bepaald de periode wanneer kleintjes hun melktanden verliezen. Dit heeft Sheldrake letterlijk in deze geur willen vangen: de herinnering aan het gevoel en de smaak van een tand verliezen, bloed dus.

Hoe dat dan ruikt? Het parfum begint met een wat scherpe, metaalachtige geur (die moet refereren aan bloed) en flink wat zachte noten (amandel en melk). Een hint wierook maakt hem minder oppervlakkig. Als ik hem moet samenvatten in een paar woorden, zou ik zeggen: eerst fris en prikkelend, dan zacht babypoederachtig met een hint van waspoeder en wierook.

Pluspunten

Je hebt met dit parfum een pièce unique in je bezit. Hij houdt opvallend lang, 8 uur na het sprayen ruik ik hem nog op mijn pols.

Minpunten

De prijs.

Zou ik het opnieuw kopen?

Hmm, da’s een moeilijke. Ik vind het te duur om zo’n parfum voor mezelf te kopen. Ik denk dat ik gewoon héél zuinig ga zijn met deze fles.

Ik ruik vóór ik het persdossier lees: fris, lekker, zacht. Dan lees ik het verhaal over de connotatie met melktandjes en bloed, en voel een kleine golf van afkeer door me heen gaan. Bloed, in een parfum? Ik draag hem een paar dagen op rij en ben niet meteen overtuigd. Ik blijf maar denken aan dat losse tandje van mijn zoon (die intussen in een hoek van 90 graden in zijn mond bungelt) en krijg er een wee gevoel van in mijn buik. Ik negeer de fles een paar weken, spray hem opnieuw en gebruik hem nu heel vaak, of ga toch zeker elke dag aan de fles ruiken. Ik moest eraan wennen, maar nu snuffel ik een paar keer dag aan mijn pols en ben ik verkocht. Hij werkt wat verslavend, ik blijf er maar aan ruiken. Hij roept een gevoel en reactie op, en dat was volgens mij ook een groot doel van dit parfum. Mission accomplished.

Dent de lait – € 185 – Serge Lutens, bij Scenteurs d’Ailleurs, Ici Paris XL, Parfuma.

Lees meer beauty reviews:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '