Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Make-upartieste Katie Jane Hughes toont op haar Instagramaccount hoe het moet.

MUST TRY: dit eyelinertrucje voor overhangende oogleden gaat momenteel viraal

Een winged eyeliner dragen wanneer je overhangende oogleden hebt, is vaak iets moeilijker. Vaak ziet je lijntje er namelijk totaal anders uit wanneer je ogen dicht zijn en wanneer ze open zijn. Herken jij jezelf hierin en struggle jij nog steeds om de perfecte wing te tekenen? Dan moet je dit trucje van Katie Jane Hughes zeker eens proberen.


Ben je niet zeker of je overhangende oogleden hebt? Dan kan je dit makkelijk ontdekken door simpelweg even in de spiegel te kijken. Wanneer een deel van je bewegend ooglid verdwijnt onder je huidplooi, kan je spreken van een overhangend ooglid. Als je aan de slag gaat met oogmake-up of eyeliner moet je dan ook iets anders te werk gaan dan iemand geen overhangende oogleden heeft.

Gelukkig kan ook jij een haarscherp eyelinerlijntje tekenen met de hulp van make-upartieste Katie Jane Hughes. In een video toont ze namelijk hét trucje om de perfecte wing te tekenen als je overhangende oogleden hebt.

Oefening baart kunst


Zo tekent ze een lijntje richting de vouw van haar oog. De volgende stap is dan om alles met elkaar te verbinden. In plaats van de wing te verbinden met de rest van de eyeliner gaat ze een soort van boogje tekenen. Resultaat? Haar winged eyeliner ziet er perfect uit wanneer ze haar ogen open heeft. Als haar ogen dicht zijn, zie je dan weer een originele, asymmetrische vorm. Twee vliegen in één klap!

Natuurlijk vergt deze techniek wat oefening, maar met een beetje geduld moet het je sowieso lukken. Wie toch iets meer uitleg nodig heeft, kan altijd kijken naar haar Instagram Highlights. Hier geeft ze nog meer tips en trucjes voor dames met deze oogvorm.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '