Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Waag jij je ook aan deze duurzaamheidschallenge?

Switch samen met ons modeteam naar een duurzame garderobe

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

Duurzaam door het leven stappen? Geef toe: we zijn er allemaal mee bezig, maar als het op onze kleerkast aankomt, durven we al sneller eens een slippertje te maken. Zo shoppen we nog steeds aan een sneltempo terwijl het motto eigenlijk luidt ‘less is more‘. Hoog tijd voor een duurzaamheidschallenge dus! Stap daarom deze maand mee in de happy planet van Flair en maak samen met ons modeteam je garderobe nog een stuk mooier met enkele duurzame tips & tricks.


Duurzame initiatieven schieten als paddenstoelen uit de grond, en gelukkig maar. Het mag dan wel een misverstand zijn dat mode nìet de tweede meest vervuilende industrie ter wereld, maar ook zij streven naar producten die met respect voor mens en milieu gemaakt worden. Uiteraard willen ook wij modeliefhebbers – met een ‘magazijn’ van een kleerkast – ons steentje bijdragen en duurzamere keuzes maken. Want ja, verandering start nu eenmaal bij jezelf en werkelijk alle kleine stappen die je onderneemt in je dagdagelijkse leven helpen. Maar hoe doe je dat eigenlijk en waar begin je? Daar helpen we je graag een handje bij.

Small steps, big changes 


Vanaf aanstaande vrijdag kan je elke week intunen om samen met ons modeteam en H&M een duurzame(re) garderobe op te bouwen, en dat gedurende de hele maand mei. Zo zal moderedactrice Chloë je met schaamrode wangen de inhoud van haar kleerkast tonen en aan het downsizen slaan. Mode- en beautyredactrice Emilie helpt je dan weer het maximale uit je ‘nieuwe’ capsulegarderobe te halen, terwijl fashion editor Catherine je tipt wat je met je oude kleding kan aanvangen. Hoe ons modeteam het er vanaf brengt tijdens de duurzaamheidschallenge ontdek je vanaf vrijdag eenvoudig hier.

Duurzaam shoppen = extra voordelen


Duurzame keuzes maken tijdens je geliefde shoppingsessies levert je trouwens heel wat mooie beloningen op. Zo sprokkel je bij H&M Conscious Points in ruil voor jouw bijdragen aan een duurzamere modetoekomst. Breng je bijvoorbeeld je eigen tas mee naar de winkel? Dan krijg je daar telkens 5 Conscious-punten voor. Scoor je een T-shirt uit biologisch katoen? Dat levert je zelfs een reeks punten op dat evenwaardig is aan het aankoopbedrag. Met je punten krijg je als H&M-lid vervolgens toegang tot extra voordelen zoals speciale aanbiedingen of bonuscheques. Van een win-winsituatie gesproken!

Psssst ga jij samen met onze moderedactrice de uitdaging aan? Dan hebben we nog een leuke verrassing voor jou in petto. Stay tuned! ?

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '