Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Hou je ook zo van de Shower Jellies van Lush, maar hebben ze je favoriete geur (nog) niet?

DIY: maak je eigen douche jelly met slechts twee ingrediënten

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Hou je ook zo van de Shower Jellies van Lush, maar hebben ze je favoriete geur (nog) niet? Dat is zo geregeld! Je kan een douche jelly namelijk heel gemakkelijk en goedkoop zelf maken. Je hebt maar twee ingrediënten nodig en je kunt ze in allerlei leuke vormen en kleurtjes maken.

Benodigdheden:

  • Douchegel
  • Agaragar (vind je in de biowinkel)
  • Water
  • Ijsblokvorm
  • Kom
  • Spatel

Aan de slag!

  1. Lees aandachtig de instructies op de verpakking van je agaragar. Daarop vind je precies hoeveel poeder je nodig hebt voor hoeveel cl vloeistof om een stevige consistentie te verkrijgen. Meet de juiste hoeveelheid poeder af in een kookpot en voeg de helft van de aangegeven hoeveelheid water toe. De overige helft vul je aan met douchegel. Je kunt om het even welke douchegel gebruiken!
  2. Laat het mengsel zo lang doorkoken als op de verpakking staat. Haal de pot van het vuur. Indien je douchegel geen geur of kleur had, kan je nog voedingskleurstof of geurolie voor gebruik op de huid toevoegen.
  3. Roer goed en giet je jellies in een ijsblokmal voor kleine jellies of in een bakje om ze later nog te versnijden.
  4. Laat het geheel afkoelen in de koelkast. Als de jellies opgesteven zijn, haal je ze uit de mal of snijd je ze in stukken.


Je kan de douche jellies 1 maand bewaren. Bewaar ze in de koelkast voor extra verfrissing of in een bakje met deksel.

Tip: deze douche jellies kun je in de koelkast bewaren. Zo zijn ze heerlijk fris zijn wanneer je ermee onder de douche stapt.

Wil je graag meer zelfgemaakte producten uitproberen? Je vindt tal van recepten in het boek ‘Homemade Beauty’ van Zoë Van Quickelberge (€ 22,50).

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '