https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

De collectie is niet enkel voor bruidjes!

Je kan nu jurken shoppen geïnspireerd op de iconische trouwjurk van Carrie uit ‘Sex and the City’

Chloë Foubert

De Britse modeontwerpster Vivienne Westwood viert het 10-jarige bestaan van Carrie Bradshaws beroemde ‘Sex and the City’-trouwjurk met een collectie ready-to-wear kledingstukken. Welk collector’s item zou jij graag hebben?


Tien jaar geleden is het ondertussen dat Carrie Bradshaw eindelijk in het huwelijksbootje zou stappen met haar Mr. Big. Een momentje dat élke ‘Sex and the City’-fan intens beleefde. Hoe zou je zelf zijn als na een rollercoasterromance van zo’n acht jaar je droomman je voor het altaar laat staan? Hoe dan ook, de jurk was jaw-dropping en om dat te vieren, lanceerde Vivienne Westwood een collectie geïnspireerd op Carries weddinglook.

Hoewel Carrie in de eerste plaats opteerde voor een ingetogen, vintage rokpak, werd die al snel ingeruild voor de volumineuze jurk van Vivienne Westwood. De jurk heeft een puntig korset uit ivoorkleurig zijden satijn, met gouden achterkant en rok uit Radzimir tafettazijde.

De Wilma-cut


Ter ere van deze legendarische trouwjurk én het 20-jarige bestaan van de serie brengt het label nu vijf kledingstuks op de markt die identiek dezelfde pasvorm hebben als Carries jurk, namelijk de Wilma-cut. Denk aan een korsettop, een cocktailjurkje, een T-shirtjurk met knopen en pofmouwtjes en een dramatische gedrapeerde jurk. En nee, die verschijnen niet in ‘bruids’wit, maar mijn er in het rood, zwart en een leuk printje. Uiteraard hangt er aan deze collector’s items wel een stevig prijskaartje. Hoe ver ga jij als trouwe fan?

Zwart korset


€ 865 – Bekijk het hier

Rood korset


€ 865 – Bekijk het hier

Cocktailjurk


€ 1.295 – Bekijk het hier

Pofmouwtjes


€ 800 – Bekijk het hier

Gedrapeerde jurk


€ 1.100 – Bekijk het hier

[td_smart_list_end]

Tekst: Chloë Foubert


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content