Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

De 7 make-upfouten die je verouderen

Oké, op ons 14de wilden we er allemaal wel 18 uitzien, maar doorgaans worden we toch graag iets jonger geschat, niet? Deze 7 make-upfouten vermijd je het best als je er niet ouder wil uitzien!

1. Te donkere lipstick gebruiken

We know, donkere, bessenkleurige lipstick is een trend voor het najaar. Probeer alleen de hele donkere, bijna zwarte variant te vermijden als je niet ouder wil overkomen. Donkere lipstick voegt een paar jaartje toe aan je leeftijd. Ga liever voor een tint waarin je het rood nog ziet doorschemeren: veel frisser!

 

2. Los poeder

Na je foundation en blush lichtjes afpoederen fixeert je make-up. Maar doe je dat met te veel los poeder, dan accentueer je net lijntjes en rimpeltjes. Het poeder kruipt daar samen én het geeft je huid een doffe, oudere look. Héél lichtjes poederen dus met een transparant, niet te beige poeder, is de boodschap.

 

3. Een lipliner

Het is waar dat een lipliner je lippen iets voller kan doen lijken, maar doe dat dan zeker met een transparant of huidskleurig potlood. Een donkere liprand is wel heel eighties (en dan de foute kant van de eighties) én doet je op slag vijf jaar ouder lijken.

 

4. Een matte foundation

Een glimmende huid allover is niet mooi, daar zijn we het over eens. Maar een übermatte teint doet je wel ouder lijken. Gebruik liever een gewone foundation en poeder af waar het écht nodig is (neus, tussen je wenkbrauwen en kin).

 

5. Strakke wenkbrauwen

Wenkbrauwen mogen weer vol en een tikje borstelig zijn dit najaar. Vergeet dus strakke, dunne streepjes, niet in het minst omdat ze je zeker tien jaar verouderen.

 

6. Een lijn onder je ogen

Als je maar één lijn trekt, laat het er dan eentje boven je ogen zijn. Dat opent je blik en geeft een jongere look. Smokey eyes kunnen ook, maar één lijntje enkel onder je ogen veroudert en doet je ogen kleiner lijken.

 

7. Te veel blush

Begrijp ons niet verkeerd: een beetje rozige blush op de appeltjes van je wangen geeft je net een frisse, jonge uitstraling. Maar te veel en te donkere blush maakt je ouder, zeker wanneer je die te fel in één veeg aanbrengt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '