Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Dankzij onze nieuwe beautyfarmpocket die je deze week bij je Flair vindt, kunnen jij én je plus-one genieten voor de prijs van één.

UITGETEST: redactrice Annelies vond de perfecte skincareroutine bij the happy skin experience

Annelies Hart

Jippie, dankzij onze nieuwe beautyfarmpocket die je deze week bij je Flair vindt, kunnen jij én je plus-one weer even helemaal genieten voor de prijs van één. Klinkt dat niet zalig?! Redactrice Annelies (25) trok naar the happy skin experience in Beersel en liet zich een namiddag onderdompelen in de wereld van skincare.

Er zijn zo van die rages die je liever aan je voorbij laat gaan. Denk maar aan Crocs, fluokleurige make-up of mijn persoonlijke nemesis: the low waisted jeans. Ik zou skincare niet meteen een hype noemen, maar de content op TikTok en YouTube liegt er niet om: voor je huid zorgen is hip! Zelf spendeerde ik de volledige coronacrisis scrollend door verschillende apps, in de hoop dé perfecte routine te vinden die me van al m’n huidkwaaltjes zou af helpen. Het resultaat: heftige reacties (hallo rode bubbels) en een kast vol producten die ik niet meer gebruik. Voeg daar nog eens aan toe dat ik te lui was om eender welke routine vol te houden en je begrijpt waarom ik dringend een figuurlijke schop onder mijn kont nodig had.

Gelukkige kan je the happy skin experience in Beersel deze week terugvinden in de Flairpocket en mocht deze vrijwilliger dat adresje al even voor jou gaan uittesten. Een eerste indruk doet veel, zeker als je niet weet wat je kan verwachten en vanaf je de zaak binnenwandelt, neemt een ontspannen gevoel je over. Ik word op slag verliefd op het minimalistische interieur, waarin de producten eenvoudig en mooi uitgestald staan, een groene plantenmuur meteen in het oog springt en grote ramen zorgen voor een open sfeer.

Ik word hartelijk ontvangen door de zaakvoerster, die al jaren het skincaremerk Environ in België verdeelt. De passie voor gelaatsverzorging spat er tijdens de uitleg van af, dus ik kan al niet wachten om te kijken wat zij en haar team te zeggen hebben over mijn huid waar ik al zo duchtig mee geëxperimenteerd had.

Huidanalyse met shockeffect

Voor de ontspanning, komt hier de inspanning. Aan de hand van een uitgebreide vragenlijst worden mijn leefgewoontes, de huidverzorging die ik al toepas en het soort huid dat ik heb vastgelegd. Met licht knikkende knieën beantwoord ik alle vragen, in de hoop dat het niet al te hard opvalt dat ik mijn huidje niet zo goed verzorg als zou moeten. Gelukkig zijn de dames van the happy skin ontzettend verwelkomend en positief ingesteld, waardoor ik mijn laatste stukje angst laat vallen en vol interesse luister naar de invloed van mijn levensstijl op mijn huid.

De huidanalyse wordt pas echt confronterend wanneer ik plaats moet nemen op een stoeltje, met mijn kin op een houder, om nauwkeurige foto’s van mijn gelaat te laten maken. Niemand heeft écht zin om zijn/haar gezicht van zo dichtbij te zien, maar dat vergeet je aangezien wat je ervan leert zo boeiend is. We bespreken droogtelijnen en rimpels, zonneschade en onzuiverheden. Er wordt zelfs een simulatie gemaakt van hoe ik er op m’n 80ste zal uitzien en eerlijk gezegd: dat is wel even vies. Je zou voor minder je huidverzorgingsroutine volhouden! Het verdict is gelukkig geruststellend: mijn huid is best oké!

Gelaatsverzorgingsmaagd

Na alle kennis die ik vergaard heb te laten inzinken met een lekker drankje, is het tijd om er even goed voor te gaan liggen. Dit is de allereerste keer dat ik een gelaatsverzorging laat doen, dus ik moet toegeven dat het wel een beetje spannend is. Gelukkig worden mijn zenuwen vakkundig weggewerkt met zachte beweging, een aangename schoudermassage en producten die heerlijk aanvoelen op m’n huid. Na het aanbrengen van het masker moet ik toch wel even vragen om een foto te maken, dit zicht zou mijn mama voor geen goud van de wereld willen missen.

De gelaatsverzorging vliegt voorbij, wat alleen maar een compliment is voor de sfeer, de dames en de producten van the happy skin experience. Na het reinigen, exfoliaten en verzorgen van mijn gezicht, word de behandeling afgewerkt met een poeder (mét SPF30) en een settingspray van Jane Iredale. Ik heb nog nooit van het merk gehoord, maar ben bij het zien van het resultaat meteen overtuigd. Mijn huid is egaal, oogt ontzettend natuurlijk, straalt én is beschermd tegen zonneschade. Win-win-win!

Beschermde snoet in de zon

Na de gelaatsverzorging wordt me opnieuw een drankje aangeboden, terwijl we bespreken welke producten er op mijn huid zijn aangebracht en welke routine perfect is voor mij. De uitleg is duidelijk, leerrijk en ik kan alle vragen stellen die ik wil. Uiteindelijk klop ik af op een paar producten waarvan ik weet dat ik ze deze keer écht zal gebruiken.

Ik verlaat the happy skin met een fijn gevoel, een zakje vol nieuwigheden en een stralende huid. Op dit moment voel ik zelfs de nood niet om make-up aan te brengen en dat wil al veel zeggen! Met mijn beschermde snoet in de zon zet ik terug koers huiswaarts, nu al ongeduldig om vanavond die vier stappen te doorlopen.

Meer ‘Uitgetest’:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '