Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

‘Ik voel me een beetje beoordeeld, maar ben wel gemotiveerd om langer te poetsen.’

Uitgetest: de Oral B iO10 elektrische tandenborstel met A.I.

Charlotte (31), beautyredactrice, ontwikkelde haar make-upskills door urenlang naar tutorials te kijken en volgde ook een opleiding visagie. Ze heeft een onvoorwaardelijke liefde voor een gezonde, glowy skin en naturelle make-up. Niets helpt haar meer te ontspannen dan de producten in haar badkamerkast te ordenen volgens ‘eerstvolgend-te-testen’.

Wat is het?

Dat een elektrische tandenborstel efficiënter is dan met de hand poetsen, werd al vaker bevestigd door tandartsen. Met een elektrische tandenborstel maak je in één poetsbeurt net zoveel poetsbewegingen als je met een manuele tandenborstel in een maand zou doen. Wat deze Oral-B iO10 zo speciaal maakt, is de bijbehorende app die je begeleidt tijdens het poetsen.

Prijs/kwaliteit

De tandenborstel is prijzig, maar als je een gemakzuchtige poetser bent zoals ik is dat het wel waard.

Testervaring?

Ik heb er geen problemen mee om een skincareroutine van tien stappen te overlopen voor het slapengaan, maar dat tanden poetsen is er vaak wél te veel aan. Ik wil die poetssessie meestal het liefst zo snel mogelijk achter de rug hebben, dus een app die erover waakt of ik het wel goed doe, is geen overbodige luxe.

Ik zet wat te veel druk tijdens het poet­sen en de app slaat al meteen alarm. Oeps. Hij volgt nauwkeurig welke zone ik aan het poetsen ben en geeft aan wanneer het tijd is om naar de volgende zone te gaan. Wanneer ik te vroeg (lees: eerder dan twee minuten) stop – wat vaak gebeurt, ik ben een ongeduldige poetser -, krijg ik een trieste emoji. Ik voel me een klein beetje beoordeeld, maar ben wel gemotiveerd om volgende keer langer te poetsen.

Pluspunten

  • De app motiveert je om je tanden correct en lang genoeg te poetsen.
  • Je kan op de app meevolgen welke zone je aan het poetsen bent en hij geeft ook aan wanneer je mag overgaan naar de volgende zone.
  • Hij meet zelfs de druk die je zet en geeft aan als je te hard aan het poetsen bent.
  • Er zijn verschillende standen, waaronder zelfs eentje om je tong te poetsen.

Minpunten

  • Je moet de discipline hebben om iedere ochtend en avond de app te openen (en dat durf ik al eens te vergeten).
  • Hij is niet goedkoop (en de borstelkopjes die je achteraf moet bijkopen zijn ook redelijk prijzig).

Een blijver?

Ik blijf ‘m zeker gebruiken. Qua poetstechnologie behoort deze iO10 tot de crème de la crème, maar als je niet zo’n belang hecht aan de persoonlijke begeleiding, zijn er ook goedkopere modellen die iets minder geavanceerde technologie bevatten, maar je tanden wel net zo schoon en gezond houden, zoals bijvoorbeeld de iO6 (€ 153,99).

Productinfo

iO10 Tandenborstel – € 289 – Oral B, bol.com.

Meer beautytestteams:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '