Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

‘Ik betwijfel of dit wel goed is voor je huid.’

TIKTOKTOP OF -FLOP? Apparaatje dat je poriën zuigt

Op Instagram, TikTok of Facebook kom je ze dagelijks tegen: dat groene masker dat zwarte puntjes tevoorschijn doet komen, de mascara die je wimpers dubbel zo lang maakt of de foundation die zich aanpast aan jouw huidtint. Maar werkt dat nu allemaal écht? Beautyredactrice Charlotte testte het uit. Deze week: een apparaatje dat je poriën zuigt.

‘Wanneer ik de zuigkracht op mijn hand test, lijkt het niet zo intens, maar op je gezicht voelt het toch best krachtig. Ik test hem eerst op de huid van mijn lief, want die heeft meer last van grove en verstopte poriën dan ik. Wow, het werkt!

Hier en daar zie ik wat onzuiverheden uit de poriën komen en na een tiental minuutjes zuigen hangt het randje van de zuigkop goed vol. Het toestelletje zuigt zich echt flink vast aan je gezicht – zelfs bij de lagere standen – dus met mijn gevoelige huid durf ik het alleen op mijn kin uit te testen.

Daarna zien mijn poriën er schoner, maar ook een beetje geïrriteerd uit. Ik zou het dus echt niet aanraden bij gevoelige huidjes. Ik betwijfel of dit wel goed is voor je huid. Maar als je erg veel last hebt van verstopte poriën of zwarte puntjes – en een huid hebt die wat kan verdragen – kan zo’n stofzuigbeurt volgens mij wel erg satisfying zijn.’

Blackhead Remover met verschillende opzetstukken – € 36,99 – Femmezz – shop hier.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '