Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

AHA: wat als we de rollen nu eens omdraaien en jij je werkgever beoordeelt?

Flair & StepStone

Actief aan het solliciteren? Of gewoon even gluren bij de buren om te zien of je nog wel goed zit op je job? Hoe dan ook moet je je tegenover je potentiële werkgever steeds bewijzen. Hij of zij beoordeelt jou aan de hand van je cv en capaciteiten. Maar wat als we de rollen nu eens omdraaien?


Of je nu actief aan het solliciteren bent of gewoon even wil gluren bij de buren om te zien of je nog wel goed zit op je huidige job: wanneer je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek bereid je je best zo goed mogelijk voor door research te verrichten naar het bedrijf in kwestie. Dat gaat van de website van top tot teen uitspitten tot alle werknemers (en hun cv) door Google halen.

Tijdens het gesprek zelf haal je alles uit de kast zodat jouw potentiële werkgever je talenten weet in te schatten en jij kan bewijzen dat jij de man/vrouw voor de job bent. Maar wat als we de rollen nu eens zouden omdraaien?

Pas jij bij het bedrijf, maar vooral: past het bedrijf bij jou?


Aan het eind van het interview word je als potentiële werknemer vaak gevraagd of je nog opmerkingen of vragen hebt. En da’s altijd een moeilijke. Door naar je loon of het aantal vakantiedagen te vragen, maak je je misschien geen al te beste indruk. Maar er is één vraag die vaak vergeten wordt en die je zeker mag, zelfs moet, stellen: hoe is de sfeer op het werk? Op die manier keer je de rollen om en vraag je eigenlijk: past dit bedrijf wel bij mij?

Heerst er een hiërarchische structuur? Of is de sfeer eerder casual? Wordt er veel in teamverband gewerkt?


De tevredenheid bij werknemers is vandaag de dag belangrijker dan ooit en wordt vaak onderschat. Uiteindelijk breng je acht uur per dag (of meer) op kantoor door. Het is dan ook je goede recht om te vragen naar de werksfeer zodat je kan inschatten of die bij je past. Heerst er een hiërarchische structuur? Of is de sfeer eerder casual? Wordt er veel in teamverband gewerkt?

Of je potentiële werkgever je vraag in alle eerlijkheid zal beantwoorden, is geen garantie. Maar door tussen de lijnen te lezen, kan je al heel wat dingen oppikken.

Nu is het aan jou!


Vandaag de dag boeken we geen hotel of restaurant meer zonder eerst TripAdvisor te raadplegen. Dankzij StepStone kan je nu ook als werknemer je bedrijf een score geven voor relevante criteria zoals: kantoor & vervoer, cultuur & personeel, opleiding & ontwikkeling, werk-privébalans en mogelijkheden om te evolueren. Vanaf deze zomer kan jij andere bedrijfsbeoordelingen bekijken om te ontdekken hoe jouw potentiële werkgever omgaat met z’n personeel.

Beoordeel nu zelf je werkgever door hier een review achter te laten en maak kans op een eenmalige verdubbeling van je maandloon. Succes!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES