Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Joppe De Campeneere

#FOTA16: over creatieve duizendpoten, rollercoasters en multimedialiteit

Waw. De laatste drie kandidaten van de Flair Online Talent Award 2016. Wat een rollercoaster is het geweest! Toen ik me inschreef, ondertussen alweer bijna drie maanden geleden, kon ik alleen maar hopen en dromen dat ik ooit in de finale zou belanden. En kijk mij nu! In een snel evoluerende maatschappij als de onze vind ik het geweldig dat een magazine als Flair de moeite neemt om vers, Belgisch, online talent te ontdekken, en tegelijkertijd dat talent de kans geeft om te shinen.

De afgelopen weken zijn zwaar geweest, én uitdagend, maar ik heb vooral ontzettend veel geleerd, en dingen gedaan waarvan ik nooit gedacht had dat ik ze zou klaarspelen. Wie deze Award ook wint: het zal alleszins verdiend zijn, want we hebben er verdorie voor gezwoegd, gezweet (en er af en toe misschien door op het randje van een zenuwinzinking gestaan). Voor wie onze weg niet van in het begin gevolgd heeft: je kan alles over de Flair Online Talent Award (#FOTA16) van dit jaar lezen op deze pagina.

 

Toen ik de laatste opdracht in mijn digitale bus kreeg, voelde ik een combinatie van heel wat emoties. Trots en blijdschap, want ik zat bij de laatste drie (!!!), opwinding, want plots komt die overwinning wel heel dichtbij, en lichte paniek, want de derde en laatste opdracht was alweer een echte uitdaging. We kregen allemaal een pagina cadeau op Flair.be, en we mochten die pagina invullen naar keuze. In ons artikel moesten we een antwoord geven op de vraag: 'Waarom verdien jij de Flair Online Talent Award?' Je zou kunnen denken dat dat een eitje is voor mij, aangezien ik een eigen blog heb en regelmatig schrijf, maar niks is minder waar. Ja, ik blog, maar ik wil mezelf ook altijd blijven uitdagen en nieuwe dingen proberen, en daarom heb ik besloten om met enkele media samen aan kruisbestuiving te doen. Ik maakte een filmpje met de tien beste redenen om voor mij te kiezen als nieuw Flair Online Talent. Bekijk het hieronder:

 

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

Ik wilde sowieso iets korts schrijven, al was het maar als kader voor mijn artikel, omdat dat nu eenmaal een van mijn sterke punten is. Ik hou enorm van de combinatie van het visuele (film, foto’s) met het schriftelijke: elk apart medium heeft zijn eigen voordelen. Met film kan je spontaan zijn, en dicht bij je kijker staan. Schrijven biedt je de kans om wat je voelt of denkt in woorden neer te pennen en het zo uit je systeem te krijgen, en foto’s kunnen dan weer dingen vatten die voor het woord onmogelijk zijn. Ik zeg het al in mijn filmpje, maar ik wil het toch nog even benadrukken: ik ben een creatieve duizendpoot, eentje die niet bang is om zich op onontgonnen paden te begeven of enkele van zijn duizend poten uit de mouwen te steken. Ik ben een kameleon die zichzelf steeds opnieuw uitvindt, en op zoek gaat naar het avontuur. Dit avontuur, het avontuur van de wedstrijd rond #FOTA16, loopt bijna op zijn einde, de winnaar is bijna bekend. Wat de uitslag ook moge zijn, ik weet dat ik ontzettend veel geleerd heb, en dat ik het voor geen goud had willen missen. Ja, ik ben ervan overtuigd dat ik het nieuwe Online Talent zou kunnen zijn, maar winnaar of niet, één ding weet ik zeker: the best is yet to come.

 

Joppe De Campeneere

 

Stem nu!

Vind jij dat Joppe de Flair Online Talent Award 2016 moet winnen? Stem dan hieronder op hem!

FLAIR STORIES