Home 6 tips voor meer zelfvertrouwen

6 tips voor meer zelfvertrouwen

   
  Hoe lelijk, dik, dun, klein, sloom of onhandig je jezelf ook soms vindt, er is niets zo belangrijk als van jezelf te houden. Een beetje narcisme kan he-le-maal geen kwaad. Geef je zelfvertrouwen een boost dankzij deze zes tips.

   

  1. Maak je los van je ouders

  Soms vindt een gebrek aan zelfvertrouwen zijn oorsprong in je kindertijd. Je ouders waren misschien te kritisch of hebben je kwaliteiten misschien – onopzettelijk – dikwijls in twijfel getrokken. Hadden ze de gewoonte om je bepaalde keuzes op te leggen? Stop met voortdurend naar hun goedkeuring te streven.

   

  2. Aanvaard complimentjes

  Als je niet genoeg zelfvertrouwen hebt, heb je misschien de slechte gewoonte om complimentjes weg te wuiven. Zeg jij tegen jezelf dat het allemaal niet zoveel voorstelde als je iets goeds gedaan hebt? Niet doen! Jij verdient die lovende woorden. Zeg in het vervolg 'dank je' in plaats van 'ja, maar…' als iemand je een complimentje geeft.

   

  3. Probeer niet perfect te zijn

  Het is heel simpel: perfectie bestaat niet. Pas je eisen aan aan je capaciteiten. Wees niet teleurgesteld dat je boekhouding een soep is als jij eerder een taalwonder bent. Aanvaard je gebreken. Iedereen heeft er!

   

  4. Verzorg jezelf

  Een absolute basisregel. Ruil je vale jeans met gaten in tegen een nieuw jurkje en voel je zelfvertrouwen groeien. Lijkt oppervlakkig? Nee hoor! Het is net heel menselijk. Je mooi en begeerlijk voelen hélpt.

   

  5. Omring je met de juiste personen

  Is je beste vriendin een harde tante? Dat stalen karakter heeft je waarschijnlijk aangetrokken in haar. Mensen die te weinig zelfvertrouwen hebben, omringen zich met dominante personen. Neem een beetje afstand. Durf je mannetje te staan en nee te zeggen als het nodig is.

   

  6. Stop met jezelf te bekritiseren

  'Wat een kont!', 'Ik ben zo dom!', 'Ik kan echt niets goeddoen'… Die eindeloze zelfkritiek doet je geen deugd. Stop met jezelf zo naar beneden te halen!

  Jobs

  Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

  Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.