Home 5 tips om de beste roommate te worden

5 tips om de beste roommate te worden

  Een huis of appartement delen is een heel goed idee als je nogal krap bij kas zit of wanneer je nog studeert. Maar opgelet: samenleven met andere mensen kan ook snel tegenvallen. Behalve als je onze tips volgt, natuurlijk.

   

  1. Planning is key

  Maak vanaf het begin goede afspraken, anders gaat het meteen de verkeerde kant op. Een kalender met de huishoudelijke taken ophangen is bijvoorbeeld al een goed idee. Het vuinis buitenzetten of de afwas doen: ieder om de beurt!

   

  2. Hou de vinger op de knip

  Goede afspraken maken goede vrienden, zeker als het over geld gaat. En als je een huis deelt, is dit zeker niet anders. Huur, telefoon, internetabonnement: zorg ervoor dat je alle onkosten eerlijk deelt.

   

  3. Baken je territorium af

  De organisatie van de voorraad- en koelkast is vaak de oorzaak van ergernissen. Geef elke huisgenoot zijn eigen schap en zet er desnoods in grote letters zijn of haar naam op. Lijkt overdreven? Wacht maar tot iemand jouw laatste chocolademousse heeft opgegeten…

   

  4. Praten werkt!

  Ook al beschik je over je eigen slaapkamer, de andere kamers in het huis zijn gemeenschappelijk. De keukenspullen, je dvd's, je favoriete soap: je bespreekt en deelt alles.

   

  5. Breng samen tijd door

  Organiseer etentjes, nodig vrienden uit. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

  Jobs

  Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

  Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.