Home Oproepen Flair zoekt (toekomstige) mama’s die hun kleine en grote paniekskes durven delen

Flair zoekt (toekomstige) mama’s die hun kleine en grote paniekskes durven delen

Een zwangere Linde Merckpoel gaf in een interview toe dat ze rouwig was om het leven dat ze achterliet. Dat werd haar niet in dank afgenomen. Nochtans zijn zulke zorgen niet meer dan normaal.

StuBru-gezicht Linde Merckpoel is vijf maanden zwanger. In een interview met De Standaard gaf ze toe dat er van een roze wolk niet echt sprake is. ‘Het klinkt erg, maar ik ben echt in de rouw geweest over wat ik allemaal dreig te moeten opgeven’, gaf ze in het interview toe.

Begrijpelijk, denken wij dan, maar toch kreeg Linde heel wat negatieve reacties van mensen die vinden dat ze dankbaar zou moeten zijn, en niets anders dan dat. Nochtans zou er over het moederschap geen enkel taboe meer mogen bestaan. Het is zo al zwaar genoeg, toch? Een (toekomstige) moeder, hoe dankbaar ook, maakt zich zorgen, zowel over haar baby als over zichzelf. Het is haar volste recht om die zorgen uit te spreken. Door erover te praten laten we elkaar weten dat zulke gedachten normaal zijn en dat ze je allesbehalve een slechte moeder maken.

Heb jij tijdens je zwangerschap of het moederschap kleine of grote paniekskes die je amper met iemand durft delen omdat het zo ‘erg klinkt’? Was je tijdens je zwangerschap rouwig om het feit dat je oude leventje voorbij was of bang dat je nooit meer dezelfde persoon zou zijn? Denk je soms na over wat je allemaal zou kunnen doen als je geen kindjes had, waarop je overvallen wordt door een schuldgevoel omdat je zoiets zelfs maar twee seconden denkt? Laat het ons hieronder weten. Enkele – al dan niet anonieme – getuigenissen zullen gebruikt worden in een artikel op Flair.be.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.