Home Oproepen OPROEP: overleefde jij je zelfmoordpoging en ben je daar opgelucht over?

OPROEP: overleefde jij je zelfmoordpoging en ben je daar opgelucht over?

Flair is op zoek naar jouw verhaal om anderen een hart onder de riem te steken.

zelfmoordpoging
© RODNAE Productions via Pexels

Mei is niet alleen prideperiode in België en Mei Plasticvrij, maar ook Mental Health Awareness Month. Overleefde jij een zelfmoordpoging en ben je daar nu heel gelukkig/opgelucht om? Deel dan (anoniem) jouw verhaal en wie weet help je zo iemand anders.

Dat de coronacrisis zwaar weegt voor velen, jong en oud, weten we intussen. Toch is het belangrijk om er te blijven zijn voor elkaar en anderen een hart onder de riem te steken als je daar zelf toe in staat bent. Ook bij Flair staan we altijd klaar om te helpen meer bewustzijn te creëren rond mentale gezondheid.

Dit keer proberen we dit te doen op een positieve manier, want helaas loopt het voor veel mensen met een depressie en/of andere mentale problemen fataal af. En die verhalen mogen en moeten zeker gebracht worden. Maar soms loopt het ook goed af, en dat mag ook verteld worden.

Overleefde jij een (of meerdere) zelfmoordpoging(en)? En ben je daar nu, achteraf gezien, heel blij of opgelucht om? Heb je daardoor de stap gezet om eindelijk de hulp te zoeken die je verdient? Of heb je niet lang daarna toevallig iemand ontmoet die je echt dolgelukkig maakt? Vertel je verhaal kort hieronder, laat een e-mailadres achter waarop we je kunnen contacteren en vergeet zeker je naam en leeftijd niet. Wie weet inspireer je met jouw verhaal op Flair.be anderen die in een gelijkaardige situatie zitten. PS wie dat wenst kan zijn/haar/hun verhaal anoniem laten publiceren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Meer oproepen vind je hier.

Heb je vragen over zelfdoding of wil je met iemand praten? Dat kan, gratis en anoniem. Op www.zelfmoord1813.be of www.tele-onthaal.be kan je chatten, bellen kan op de nummers 1813 (Zelfmoordlijn) of 106 (Tele-Onthaal).