Home Oproepen OPROEP: welke levenslessen leerde jij toen je alleen ging wonen?

OPROEP: welke levenslessen leerde jij toen je alleen ging wonen?

Besef jij nu pas dat je de huishoudelijke werkjes van je mama nooit meer for granted mag nemen of dat het leven écht duur is?

alleen wonen levenslessen
© 20th Century Fox

Zwaaide jij je ouders onlangs uit? Best wel scary, niet? En hoewel je er al verschrikkelijk lang naar uitkeek om op je eigen benen te staan, blijkt dat alleen wonen toch niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Voor een reportage in Flair zijn wij benieuwd naar de levenslessen die jij leerde sinds je alleen woont.

Of je nu op kot gaat, op je eentje een appartement wil huren of aan cohousing doet: voor het eerst alleen gaan wonen is hoe dan ook een van de grootste mijlpalen in je leven, maar ook zeker geen van de makkelijkste. Plots moet je wel heel veel dingen alleen oplossen en kan je niet meer altijd rekenen op de kookkunsten van je mama en/of schilderkunsten van je papa. Je moet aan een sneltempo nieuwe dingen aanleren, want welk wasproduct moet nu weeral in het linkerbakje van de wasmachine en hoe repareer je een fietsband? Woon jij sinds kort alleen en deed dat je een aantal belangrijke dingen inzien? Voor een reportage in Flair zijn wij benieuwd naar de levenslessen die het alleen wonen je leerde. Denk: neem de huishoudelijk werkjes van je mama nooit ofte nimmer meer for granted  en/of werk aan een opvangnet waar je op kan rekenen als je het moeilijk hebt.

Kan jij er zelf zo een aantal opnoemen én ben je tussen de 17 en 28 jaar? Stuur dan een mailtje naar jolien.meremans@flair.be met daarin je naam, leeftijd, telefoonnummer en minstens drie lessen die jij leerde sinds je alleen bent gaan wonen. Wie weet zie jij jezelf binnenkort dan wel shinen in je Flair.

Meer oproepen vind je hier.