Home Nieuws YAY: we krijgen een lange, hete zomer

YAY: we krijgen een lange, hete zomer

Het mooie weer blijft nog een hele tijd duren.

Shutterstock

Het meteorologisch instituut Met Office voorspelt dat we een lange, warme zomer krijgen. De rest van juni, juli en augustus is er tot 80 % kans dat de temperatuur in ons Belgenlandje hoger dan gemiddeld zal zijn.

We hadden al een heerlijke lente tot nu toe. De laatste weken kregen we veel zon en zalig warme temperaturen tot 29°C. Voor wie houdt van zonnebaden en terrasjes doen op zwoele zomeravonden, heeft Met Office bijzonder goed nieuws. Het Britse meteorologisch instituut voorspelt namelijk dat dit weer nog een hele tijd zal blijven duren, want we gaan volgens hen een lange, warme zomer tegemoet.

Volgens hun berekeningen is er tussen 60 en 80 % kans dat de temperatuur de rest van juni, juli en augustus boven de normale verwachtingen zal liggen. De kans dat de temperatuur gemiddeld zal zijn, schatten ze op slechts 20 tot 40 %, en de kans dat het de komende weken kouder wordt dan gemiddeld, is nog kleiner met 0 tot 20 %.

Opwarmend klimaat

Vlaamse weervrouw Jill Peeters hecht veel belang aan die voorspelling. ‘Als het Britse instituut een warme zomer voorspelt, klopt dat doorgaans wel’, aldus Jill in De Morgen. Ze schrikt daar ook niet van: ‘In een opwarmend klimaat is de kans op een warme zomer nu eenmaal groter.’

Jill plaatst wel een belangrijke kanttekening bij dat goede nieuws: ‘Dat de zomer warmer zou kunnen worden dan gemiddeld, betekent niet per se dat het ook een goede zomer wordt. De temperatuur zegt namelijk niet alles, want mensen houden meer rekening met de hoeveelheid zonneschijn die ze krijgen. Een zomer met normale temperaturen, maar met veel uren zon geeft nog meer het gevoel dat het een mooie zomer was.’

Wij onthouden vooral dat het een lange, warme zomer wordt. Onze week – of beter gezegd: onze zomer – kan nu al niet meer stuk!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.