Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

Langeafstandsmaatschappij Air Belgium doet tegen juni een zestal bestemmingen aan in het Verre Oosten.

Vlieg rechtstreeks naar China vanaf de luchthaven van Charleroi

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

De luchthaven van Charleroi was voor Air Belgium het meest interessant om als uitvalsbasis te dienen voor hun vluchten naar China. Vier toestellen zullen er tegen juni rechtstreeks naar een zestal bestemmingen in het land vliegen.


Vanaf eind maart kan je in één trok, zonder tijdrovende of stresserende tussenstops, naar het prachtige Hong Kong reizen. Air Belgium zet namelijk een toestel in dat vanuit Charleroi vier keer per week toeristen comfortabel naar het Verre Oosten brengt.

Primeur


De langeafstandsmaatschappij heeft grote plannen, want ze willen tegen juni nog drie extra toestellen inzetten en de bestemmingen uitbreiden met een zestal andere landen in China. Voor de luchthaven van Charleroi is dit een absolute primeur, want ze deden voordien geen verre bestemmingen aan.

Veranderingen


Deze samenwerking brengt natuurlijk een aantal noodzakelijke veranderingen met zich mee. Zo zal de luchthaven haar infrastructuur enorm wijzigen. De landingsbaan zal langer worden – van 2.550 naar 3.200 meter – , er komen nieuwe parkings, andere winkels en moderne grondafhandelingsfaciliteiten.

Bereikbaarheid


Air Belgium koos voor Charleroi in plaats van Brussels Airport omdat die eerste luchthaven beter bereikbaar is. Een tweede reden is dat je vanuit Charleroi eenmaal je bent aangekomen rapper opstijgt, wat heel interessant is voor zakenreisjes.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '