Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Instagram @beckystein

Ze eisten 300.000 dollar in ruil voor hun veiligheid.

Vlaams koppel last huwelijk in Colombia af omdat guerrillabeweging dreigt de bruid te ontvoeren

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Kevin en Becky planden hun sprookjeshuwelijk in Cartagena in Colombia. Vierhonderd gasten reisden naar Zuid-Amerika om op 10 januari mee te vieren. Helaas werd de trouw last minute afgelast omdat de plaatselijke guerrillabeweging dreigde de bruid te ontvoeren.


Kevin Wendum is de zoon van een bekende diamantair in Antwerpen en de Amerikaanse Becky Stein komt eveneens uit een welgestelde familie. Hun trouwfeest moest prachtig worden, dus koos het koppel Cartagena als droomlocatie. De prachtige kuststad ligt in Zuid-Amerika en staat bekend als het Las Vegas voor koppels die in het huwelijksbootje willen stappen. Op 10 februari zouden ze hun ja-woord geven in het bijzijn van hun familie en vrienden. Maar liefst vierhonderd gasten vlogen al naar Zuid-Amerika.

Ontvoeringen


Helaas komen ze terug van een kale reis en ziet het verloofde stel hun sprookjeshuwelijk in vlammen opgaan. Niet omdat één van de twee cold feet kreeg, maar omdat Becky dreigberichten kreeg via WhatsApp. Daarin stond dat ze 300.000 dollar moesten betalen of de guerrillabeweging ELN zou de bruid ontvoeren. ELN is heel actief in Colombia en heeft zo’n 2.500 strijders. Ze staan gekend om het plegen van aanslagen én ontvoeringen. Ze zouden in het verleden al zeker 3.000 mensen gekidnapt hebben. Toch liet het koppel  zich niet onmiddellijk chanteren en ze legde klacht neer bij de plaatselijke politie.

Aflassen


Die onderzochten de zaak onmiddellijk, maar ze konden de afzender van de dreigberichten niet opsporen. De Colombiaanse overheid gaf hen daarom het advies om het feest niet te laten doorgaan. Uit vrees voor hun veiligheid zag het koppel dan ook geen andere uitweg dan hun huwelijk af te lassen. Tot hun grote spijt, en die van hun talrijk aanwezige gasten.

Onrustwekkend


De zaak veroorzaakt heel wat opschudding in Latijns-Amerika omdat Cartagena leeft van de bloeiende huwelijksindustrie. Als die door ELN bedreigd wordt ziet het land een belangrijke bron van inkomsten verdwijnen. De Colombiaanse president en de minister van Defensie zijn daarom op de hoogte. Ze beschouwen deze actie van ELN als een onrustwekkend signaal voor de heersende vrede in het land.

New York


Gelukkig kent het verhaal nog een happy end voor Kevin en Becky. Ze lieten zich namelijk niet ontmoedigen door de tegenslag en besloten het huwelijk en het feest gewoon te laten doorgaan in New York. Ook helemaal niet mis, denken wij dan. Hopelijk heeft ze nog tijd om een andere trouwjurk te vinden, want het is momenteel in The Big Apple wel een graadje of dertig kouder.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '