Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© PHOTO NEWS

Mannen weten niet langer waarom: verdwijnt Jupiler straks uit de rekken?

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Wordt er straks geen Jupiler meer getapt in ons stamcafé? Brouwerij AB InBev zwijgt voorlopig in alle talen, maar volgens de Waalse krant La Dernière Heure zou het Belgische biermerk volgende maand van de markt verdwijnen. The end of an era of puur speculatie?


De geruchtenmolen rond het verdwijnen van het Belgische biermerk sloeg op hol toen aan de brouwerij van Jupille, nabij Luik, alle verwijzingen naar Jupiler van de gevel werden verwijderd. AB InBev, de brouwerij die Jupiler verdeelt, weigert voorlopig commentaar te geven op de speculaties, maar de Waalse krant La Dernière Heure zegt uit goede bron te hebben vernomen dat het merk in maart uit de handel zou worden genomen.

AB InBev: ‘We zijn iets aan het voorbereiden’


Hoewel AB InBev er weinig over kwijt wil, geeft de brouwerij wel toe dat er iets op til is. ‘We zijn iets aan het voorbereiden’, wist een woordvoerder La Dernière Heure te vertellen. ‘Maar daar gaan we dinsdag (morgen, nvdr.) op een persconferentie pas meer uitleg over geven.’

Of Jupiler – bekend van de reclameslogan ‘Mannen weten waarom’ – effectief van de markt zal verdwijnen, is nog maar de vraag. Het biermerk is met z’n 55 procent marktaandeel veruit het populairste pilsbier van ons land.

Volgens een anonieme bron staat er een verandering te gebeuren ‘die nog geen enkel merk in België ooit al heeft doorgevoerd’.


Een anonieme bron verklapte aan La Dernière Heure dat er een verandering staat te gebeuren ‘die nog geen enkel merk in België ooit al heeft doorgevoerd’. Meer wist de bron naar eigen zeggen niet.

Kenners achten de kans klein dat het om een logoverandering zou gaan, aangezien Jupiler in september vorig jaar nog een nieuw logo kreeg. De persconferentie die morgen om 10u plaatsvindt, belooft meer duidelijkheid.

Nog meer nieuws: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '