Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Hij doet dit als reactie op advocaat die de kindermoordenaar wil vrij krijgen tegen 2021.

Vader van slachtoffer Dutroux post emotioneel filmpje van zijn dochtertje vlak voor ze gekidnapt werd

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Gino Russo is razend dat de advocaat van Marc Dutroux, Bruno Dayez, de kindermoordernaar vervroegd vrij wil krijgen. Als vorm van protest deelde hij een filmpje van zijn dochter Mélissa, gemaakt enkele dagen voor Dutroux haar ontvoerde en vermoordde.


Bruno Dayez, de advocaat van de meest gehate man van België, schreef het boek ‘Waarom Dutroux vrij moet komen’. De man ontvoerde en vermoordde vier jonge meisjes in de jaren negentig, twee konden er ontsnappen. Hij kreeg levenslang en zit ondertussen al meer dan twintig jaar in de gevangenis. Een terechte straf voor zijn gruweldaden, die heel België opschrikten.

Tweede kans


Toch vindt zijn advocaat Bruno dat hij voldoende is gestraft. Hij vindt dat zijn cliënt tegen ten laatste 2021 moet vrijkomen en hij gaat er alles aan doen om dat in de komende vier jaar te verwezenlijken. ’25 jaar opgesloten zitten is genoeg’, zegt Bruno in Het Nieuwsblad. ‘Een kwarteeuw afgezonderd zitten in een ruimte van negen vierkante meter, lijkt meer op een marteling of foltering. Een celstraf is trouwens pas zinvol als ze ook eindigt. Iedereen heeft recht op een tweede kans.’ Volgens hem is Dutroux ook veranderd in al die jaren. ‘We zijn allemaal andere mensen dan 25 jaar geleden en Dutroux ontsnapt niet aan die regel’, aldus Bruno in het VTM Nieuws. Als hij wordt vrijgelaten moet ie volgens Bruno ook beschermd worden van publieke vergelding.

Woedend


Dit zijn natuurlijk bijzonder harde woorden voor de nabestaanden van de slachtoffers. De papa van Mélissa, Gino Russo, is woedend. Hij spuugde zijn gal uit op Facebook en om zijn woorden kracht bij te zetten, plaatste hij er een filmpje bij van Mélissa. Het zijn nooit eerder vertoonde beelden van het jonge meisje tijdens een balletvoorstelling. Je ziet haar de hele tijd glimlachen, zonder enige zorg in de wereld. Enkele dagen later werd ze ontvoerd, verkracht en vermoord door Dutroux.

Aujourd'hui j'ai écouté "La première" rtbf radio. Sur le bouquin du philosophe Marc DayerDe la masturbation intellectuelle en radio sur la première au débat de midi "Faut-il libérer dutroux?".A part crée le doute et de la confusion mentale dans l'esprit des faibles ce débat était et est nul.Le vide de sujet est tellement énorme? Que notre service public fait l’événement avec un sujet médiocre."Faut-il libérer dutroux?"Depuis le mois de juillet 2017 que la RTBf me casse les oreilles avec ce sujet de libération de md.Pour mieux réfléchir sur le sujet mais sortir des discours sophistes, je diffuse une minute d'une vidéo du spectacle de danse de Melissa du mois de juin 1995 quelques jours avant l' enlèvement, la séquestration et le parcours vers la mort dans la souffrance."

Posted by Gino Russo on Thursday, February 15, 2018

Waardeloos


Gino wil met het filmpje duidelijk het punt maken dat Dutroux nooit, maar dan ook nooit zou mogen vrijkomen. ‘Het debat over de vrijlating van Dutroux is compleet waardeloos‘, schrijft hij op Facebook. ‘Om iedereen te laten beseffen hoe ernstig dit onderwerp is, wil ik een minuut tonen uit een video van de dansshow van Mélissa in juni 1995. Enkele dagen voor ze ontvoerd werd en een eenzame dood stierf.’

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '