Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Belga

Vier mensen lieten daardoor gisteren het leven.

Twee familiedrama’s op één dag

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

In Ophasselt probeerde een man zijn woning op te blazen om het lijk van zijn vermoorde vrouw te verdoezelen. In Dworp bracht een man zijn ex en hun drie kinderen om het leven. De dader pleegde nadien zelfmoord.


De politie in Molenbeek werd gisteren opgeroepen voor een brandend voertuig in de ondergrondse parkeergarage van een appartementsgebouw. Bij het blussen van het vuur ontdekte de brandweer aan de achterkant van het gebouw het levenloze lichaam van een van de bewoners. ‘Alles wijst erop dat de 39-jarige Samir Ben Abdallah vanuit zijn appartement op de twintigste verdieping naar beneden sprong‘, zegt Ine Van Wymersch van het Brussels parket in Het Nieuwsblad. ‘De brandende wagen was ook van de man.’ Toen de politie het overlijden ging melden bij zijn ex-vrouw deden ze een akelige ontdekking.

Scherp voorwerp


Ze vonden het levenloze lichaam van de vrouw Rabiya Chahab (36) en haar drie kinderen van 10, 8 en 6 jaar. Het lab en de wetsdokter gingen ter plaatse om de omstandigheden van de overlijdens te onderzoeken. ‘Uit de eerste vaststelling blijkt dat de drie kinderen door verstikking overleden zijn en de vrouw werd door slagen met een scherp voorwerp om het leven gebracht’, aldus Ine Van Wymersch van het Brussels parket. ‘De komende dagen wordt een autopsie uitgevoerd die meer duidelijkheid moet brengen over de doodsoorzaak.’ Het parket vermoedt dat de man eerst zijn gezin doodde en daarna zelfmoord pleegde. Het opende daarom een gerechtelijk onderzoek naar moord.

Explosie


Maandagavond speelde zich nog ergens in Vlaanderen een tragedie af. In Ophasselt vond een zware explosie plaats die een volledig stuk van een woning wegblies. In het huis werd het levenloze lichaam van een zestigjarige vrouw gevonden. Ook hier beschouwt de politie het als een verdacht overlijden en de getuigenissen van verschillende buren wijzen naar moord. ‘De vrouw lag in de living in een plas bloed, ze had een wonde aan het hoofd, en op het aanrecht in de keuken lag een hamer die ook onder het bloed zat’, vertelt een buurman die na de knal de woning binnenliep in Het Laatste Nieuws. ‘Er was een bloedspoor van de keuken naar de living, waarschijnlijk omdat hij de vrouw versleepte. In de woonkamer stond een grote gasfles.’

Coma


Een andere buurman zag de man kort na de explosie in paniek weglopen. ‘Zijn gezicht was volledig zwart’, zei de man in Het Nieuwsblad. Buren hoorden de twee overdag ruziemaken en ze vermoeden dat de man zijn huis opblies om de moord op de vrouw te verdoezelen. Ook volgens burgemeester Guido De Padt gaat het om een familiedrama. Het parket onderzoekt momenteel de omstandigheden. De verdachte kon nog niet verhoord worden omdat hij na de feiten in kritieke toestand met ernstige brandwonden in de buurt van zijn huis in een veld werd gevonden. Hij zou momenteel nog in coma in het ziekenhuis liggen. Er zou mogelijk ook een derde man betrokken zijn bij de feiten.

Laatste druppel


Het is volgens psychologen niet toevallig dat zulke tragische incidenten vaker gebeuren in januari. ‘De eindejaarsperiode, en de donkere maand januari die daarop volgt, is vaak “de druppel” die familiedrama’s uitlokken omdat deze periode bijzonder confronterend kan zijn’, aldus psycholoog Bert Gybels. ‘Het algemeen beeld dat iedereen gelukkig de feestdagen doorbrengt en hij of zij niet, kan heel hard aankomen bij sommige mensen.’

Wie met vragen zit rond zelfdoding kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '