Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© ZOO Planckendael

‘Dit is niet te vatten, amper een week na de plotse dood van het tweejarige olifantje Qiyo',

Na Qiyo moet Planckendael nu ook afscheid nemen van Phyo Phyo

Het zijn sombere dagen voor het personeel van Planckendael. Nog maar een week geleden moesten ze afscheid nemen van het olifantje Qiyo en gisteren is ook Phyo Phyo overleden.


‘Het is een heel zwarte dag hier in Planckendael’, klonk het vorige week bij coördinator Ben. Vorige week zondag werd plots duidelijk dat Qiyo duidelijk minder speels en lomer was. De olifant werd vervolgens meteen naar binnen gebracht en continu in de gaten gehouden, maar het mocht helaas niet zijn. Een dag later, op maandagochtend, stierf het olifantje op tweejarige leeftijd aan herpes.

Nierproblemen


Ook afgelopen zondag hadden ze bij Planckendael opnieuw slecht nieuws. Zo waren ze bezorgd om Phyo Phyo (36). De olifant is al een tijdje erg mager en ondanks de extra zorgen komt ze maar niet bij. De mama van Kai-Mook, May Tagu, Qiyo en van Tarzen zou namelijk kampen met nierproblemen.

Gisteren hebben ze bij de zoo uiteindelijk de loodzware beslissing genomen om de Aziatische olifant uit haar lijden te verlossen. ‘Dit is niet te vatten, amper een week na de plotse dood van het tweejarige olifantje Qiyo. We moeten haar jong Tarzen nu met alle zorg omgeven. Hij moet ook zijn plekje in de groep vinden’, klinkt het bij de organisatie.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '