Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Photo News

Na twee stakingsdagen in juli, zullen de piloten van de lagekostenmaatschappij het werk in augustus opnieuw neerleggen.

Piloten van Ryanair kondigen nieuwe stakingsdag aan

De Belgische piloten van Ryanair leggen opnieuw het werk neer uit protest tegen de werkomstandigheden bij de maatschappij. De vakbonden van Duitsland, Nederland en Zweden doen ook mee, wat waarschijnlijk betekent dat weer duizenden vakanties verstoord zullen worden.


 

Vorige week woensdag en donderdag zagen heel wat Ryanair-klanten hun vakantie door de neus geboord door een staking van de piloten en het cabinepersoneel van de lagekostenmaatschappij. Op vrijdag 10 augustus kunnen we een gelijkaardig scenario verwachten, want de vakbonden van Ryanair kondigden zonet een staking van de piloten aan op die dag. Samen met aangekondigde acties in Nederland, Zweden en Duitsland en vermoedelijk later ook nog Portugal dat zich bij de actie voegt, kan er heel wat hinder verwacht worden.

De piloten voeren actie tegen de werkomstandigheden bij de vliegmaatschappij, en reageren op de zogezegde ‘intimidatiecampagne’ van de directie van Ryanair sinds de staking van vorige week. Zo dreigt de directie ermee verschillende vliegtuigen en daarmee 300 werknemers te verplaatsen van Ierland naar Polen. Wordt er geweigerd, dan dreigt ontslag. Volgens de vakbonden zijn die praktijken onaanvaardbaar en druisen ze in tegen het stakingsrecht.

Meer nieuws: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '