Home celebs Parket geeft meer details vrij over het overlijden van Lies Lefever (37)

Parket geeft meer details vrij over het overlijden van Lies Lefever (37)

De hulpdiensten probeerden de comédienne nog een uur te reanimeren.

Photo News

Het parket bevestigt dat het overlijden van comédienne Lies Lefever (37) een noodlottig ongeval was. De hulpdiensten probeerden de mama van twee nog een uur te reanimeren, maar helaas overleed Lies woensdag iets voor middernacht.

Lies gleed woensdagnacht rond half 11 uit in de keuken en ze kwam hard neer op de grond. De twee kindjes Wannes en Kobe lagen al een tijdje in bed en haar man Joost was in een andere kamer. Hij schoot zijn vrouw onmiddellijk ten hulp en vond haar al kermend van de pijn op de grond. Door de harde klap had ze enorm last met ademen. Joost belde de 100, die heel snel ter plekke was.

Autopsie

Op dat moment had Lies het bewustzijn al verloren en probeerden de hulpdiensten haar te reanimeren, een uur lang. Helaas kon geen hulp meer baten en overleed de comédienne iets voor middernacht op 37-jarige leeftijd. Niks wees op kwaad opzet, maar toch wou het parket een autopsie op haar lichaam uitvoeren. Dat is de standaardprocedure bij dergelijke overlijdens. ‘We kunnen zeker kwaad opzet, tussenkomst van een derde of een wanhoopsdaad voor honderd procent uitsluiten’, zegt Sabine Lievens van het parket Halle-Vilvoorde. ‘Maar een definitieve doodsoorzaak konden we niet bepalen.’

Moedige vrouw

Heel wat BV’s getuigden hun diep verdriet via sociale media. Joost en de kindjes werden opgevangen door Slachtofferhulp. Haar familie reageerde gisteren kort via de manager van Lies Johnny Quide: ‘Lies haar dood is zo onverwacht‘, klonkt het. ‘We hopen de ware reden van haar plotse overlijden te achterhalen.’ Johnny vond Lies een bijzonder moedige vrouw die met haar optredens mensen blij maakte. Dat terwijl ze het zelf niet altijd makkelijk had. Haar moeder gooide haar als baby in een beerput waardoor ze het grootste deel van haar zicht verloor.

Zielsgraag

Enkele maanden geleden besloot Lies even te stoppen met optreden. Ze had genoeg van een leven in de schijnwerpers en ze wou zich vooral focussen op haar man en kindjes die ze zielsgraag zag.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.