Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Photo News

De hulpdiensten probeerden de comédienne nog een uur te reanimeren.

Parket geeft meer details vrij over het overlijden van Lies Lefever (37)

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Het parket bevestigt dat het overlijden van comédienne Lies Lefever (37) een noodlottig ongeval was. De hulpdiensten probeerden de mama van twee nog een uur te reanimeren, maar helaas overleed Lies woensdag iets voor middernacht.


Lies gleed woensdagnacht rond half 11 uit in de keuken en ze kwam hard neer op de grond. De twee kindjes Wannes en Kobe lagen al een tijdje in bed en haar man Joost was in een andere kamer. Hij schoot zijn vrouw onmiddellijk ten hulp en vond haar al kermend van de pijn op de grond. Door de harde klap had ze enorm last met ademen. Joost belde de 100, die heel snel ter plekke was.

Autopsie


Op dat moment had Lies het bewustzijn al verloren en probeerden de hulpdiensten haar te reanimeren, een uur lang. Helaas kon geen hulp meer baten en overleed de comédienne iets voor middernacht op 37-jarige leeftijd. Niks wees op kwaad opzet, maar toch wou het parket een autopsie op haar lichaam uitvoeren. Dat is de standaardprocedure bij dergelijke overlijdens. ‘We kunnen zeker kwaad opzet, tussenkomst van een derde of een wanhoopsdaad voor honderd procent uitsluiten’, zegt Sabine Lievens van het parket Halle-Vilvoorde. ‘Maar een definitieve doodsoorzaak konden we niet bepalen.’

Moedige vrouw


Heel wat BV’s getuigden hun diep verdriet via sociale media. Joost en de kindjes werden opgevangen door Slachtofferhulp. Haar familie reageerde gisteren kort via de manager van Lies Johnny Quide: ‘Lies haar dood is zo onverwacht‘, klonkt het. ‘We hopen de ware reden van haar plotse overlijden te achterhalen.’ Johnny vond Lies een bijzonder moedige vrouw die met haar optredens mensen blij maakte. Dat terwijl ze het zelf niet altijd makkelijk had. Haar moeder gooide haar als baby in een beerput waardoor ze het grootste deel van haar zicht verloor.

Zielsgraag


Enkele maanden geleden besloot Lies even te stoppen met optreden. Ze had genoeg van een leven in de schijnwerpers en ze wou zich vooral focussen op haar man en kindjes die ze zielsgraag zag.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '