Home Lifestyle Nederlands bedrijf geeft mensen gratis drank om feestjes op gang te trekken

Nederlands bedrijf geeft mensen gratis drank om feestjes op gang te trekken

Iets voor jou en je vrienden?

Shutterstock

Het Nederlandse bedrijf Gangmakerssociety lanceerde een app waar cafébazen mensen kunnen kiezen die in het begin van de avond hun feestje op gang trekken. In ruil daarvoor krijgen ze gratis drankjes.

Feestjes beginnen steeds later en later. Waar jouw ouders wellicht al om 12 uur thuis moesten zijn, begint bij ons de party pas om middernacht. Enorm frustrerend als je de dag erna niet tot een stuk in de dag in je bed kan blijven liggen. En zelfs al slaap je lekker uit, het zombiegevoel omdat je pas om zes uur ‘s ochtends in je nest kroop, neemt toch de overhand.

Het Nederlandse bedrijf Gangmakerssociety heeft daar nu iets op gevonden. Het vond een app uit waar horecabazen verschillende mensen kunnen uitkiezen die hun feestje op gang trekken. Die gangmakers moeten er dus voor zorgen dat de ambiance er al goed inzit in het begin van de avond.

Tinder

In Nederland is de app alvast een groot succes met 11.500 gangmakers in 55 steden en gemeenten en zo’n 150 cafébazen die zich abonneerden en gebruikmaken van de service. ‘Het is zoals Tinder‘, legt initiatiefnemer Johanan Fraanje uit in Het Nieuwsblad. ‘Elke gangmaker heeft een profiel met een foto, dus de zaakvoerders kunnen heel gericht kiezen welke feestvierders het beste bij hun café of dancing passen.’ De app kost 159 euro per maand.

De vroege vogels krijgen in ruil voor hun diensten gratis drank. ‘Dat gaat om drie rondjes, met telkens een uur tussen’, aldus Johanan in Het Nieuwsblad. ‘Zo blijven ze zeker een aantal uur plakken. Hun aanwezigheid zorgt ervoor dat het feestje vroeg genoeg start, want meer volk lokt extra volk.’

Sociale activiteit

Na de zomer zal het bedrijf ook actief zijn pijlen richten op Vlaanderen. Horecazaken in Gent en Antwerpen kunnen dan gebrui maken van de Gangmakerssociety-app. Volgens sociaal psycholoog Alain Van Hiel van de Universiteit van Gent heeft dit ook bij ons veel kans op slagen. ‘Het uitgaansleven is een sociale activiteit’, aldus Alain in Het Nieuwsblad. ‘Ook al bestel je makkelijker een pintje in een leeg café, toch trekken we het liefst naar een bar die al vol zit.’

Ons lijkt het alvast een zalige ‘job’. Lekker uitgaan en dan nog eens een hele avond gratis drankjes krijgen.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.