Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Photo News

Een relschopper stak rookbommetjes af in de zaal.

Kinepolis verhoogt de bewaking bij de voorstellingen van ‘Patser’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

De nieuwste film van Adil el Arbi en Bilall Fallah ‘Patser’ is nog maar net in de zalen, of er is net als bij hun vorige film ‘Black’ al commotie ontstaan in de cinema. Deze keer stak een relschopper in Antwerpen rookbommetjes af. Bij Kinepolis besloten ze daarom om de beveiliging op te schroeven voor de komende voorstellingen


‘Patser’ is een van de meest gehypete Vlaamse films in lange tijd. Het verhaal gaat over vier Antwerpse vrienden met Marokkaanse roots die ervan dromen om rijk te worden. Wanneer ze verwikkeld raken in een mislukte drugsdeal, staat hun leven plots volledig op z’n kop. De populaire acteur Matteo Simoni speelt een van de hoofdrollen. De film speelt sinds deze woensdag in de cinema, en op die eerste dag was het al prijs.

Rookbommetjes


Op het einde van de film stak een relschopper rookbommetjes af, tot grote frustratie van enkele andere bioscoopgangers. Het kwam tot een felle ruzie en de politie werd opgeroepen. Toen zij aankwamen, had de security de dader al buitengezet en was alles onder controle. Maar het incident deed ze bij Kinepolis toch even nadenken. Ze besloten de beveiliging in grote steden zoals Antwerpen en Brussel bij de komende voorstellingen van ‘Patser’ te verhogen.

Commotie


‘We willen geen sfeer van commotie creëren rond de film’, zegt woordvoerster Anneleen Van Troos van Kinepolis in Het Nieuwsblad. ‘We hebben ook geen reden om aan te nemen dat grotere incidenten op til zijn. Toch schakelen we een aantal extra veiligheidsmensen in, ook omdat de film het heel goed doet.’ De film is voorlopig inderdaad een succes en lokte de eerste twee dagen al zo’n 17.000 mensen naar de zalen.

Relletjes


De vorige film van het regisseurduo Adil en Bilall ‘Black’ veroorzaakte in 2015 ook wat relletjes in de Kinepolis. Toen werden in Brussel zelfs enkele voorstellingen afgelast. Het tumult draaide niet rond de inhoud van de film, die over Brusselse straatbendes gaat. Het was de leeftijdsgrens van 16 jaar die tot nogal wat onvrede bij de jeugd leidde.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '