Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

De gruwel duurde maar liefst 18 uur.

Jonge Vlaamse vrouw mishandelt beste vriendin op haar zestiende verjaardag

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Een 21-jarige vrouw riskeert een celstraf van twee jaar voor het mishandelen van haar beste vriendin. Ze sloot de vrouw 18 uur lang op, sloeg haar en vernederde haar op de meest gruwelijke manier. De zaak kwam gisteren voor de rechter in Kortrijk.


De feiten dateren van twee jaar terug. Het slachtoffer was net zestien jaar geworden en ging dat vieren bij haar beste vriendin S.V.. Wat zich vervolgens afspeelde die dag, is afschuwelijk. S.V. en drie vrienden waren niet van plan om het meisje een gelukkige verjaardag te wensen, integendeel. Ze sloten haar 18 uur lang op, terwijl ze haar mishandelden en vernederden op de ergst mogelijke manier.

Gruwelijke feiten


Zo schoren ze het haar van het meisje af, urineerden op haar, staken haar in een ijskoude douche, sloegen haar en lieten haar voorgekauwde chips eten. De gruwelijke feiten duurden van half 1 ‘s middags tot 6 uur ‘s ochtends de volgende dag, toen lieten ze het slachtoffer eindelijk gaan. Gisteren verscheen S.V. voor de rechter, samen met een van haar medeplichtige vrienden. Ze ontkent de feiten niet, maar ze probeerde de schuld in de schoenen van het slachtoffer te schuiven.

Invaliditeit


Ze beweerde dat het slachtoffer haar eerst uitdaagde. Een paar weken daarvoor verloor S.V. een vriend in een ongeval en ze beweerde dat het meisje haar een moordenaar noemde. Daarop verloor ze alle zelfbeheersing en viel ze het slachtoffer aan. De mannelijke beklaagde bevestigde dit verhaal. Het meisje houdt een blijvende invaliditeit van 5% over aan die vreselijke feiten.

Werkstraf


Het slachtoffer en haar mama eisen 10.000 euro schadevergoeding. S.V. en haar vriend vragen een werkstraf, maar ze riskeren 24 maanden effectieve celstraf. De andere twee vrienden waren niet aanwezig in de rechtszaal, zij riskeren 18 maanden effectieve celstraf. Eind deze maand wordt een datum voor het vonnis bepaald.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '