Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

De voyeuristische beelden doken op op een Nederlands forum voor voyeurs.

Ook in Hogeschool Gent filmde man stiekem douchende vrouwen

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online

Na het saunaschandaal bij onze noorderburen, duiken er nu jammer genoeg ook voyeuristische beelden in ons land op. De beelden zouden gemaakt zijn in de douches van de sportzaal van Hogeschool Gent.


Nederland stond de afgelopen week in rep en roer nadat her bestaan uitlekte van een internetforum voor voyeurs met meer dan 170.000 geregistreerde leden heeft. Op het forum zijn ongeveer 200.000 video’s geplaatst waarbij stiekem werd gefilmd in onder meer kleedkamers, douches en toiletten. Er zouden op het forum ook beelden van gehackte bewakingscamera’s en smartphones te zien zijn. Een video waarop de vrouwen van het Nederlandse handbalteam helemaal naakt te zien zijn, is al meer dan 12.000 keer bekeken.

Ook Hogeschool Gent slachtoffer


De Hogeschool Gent dient klacht in tegen onbekenden nadat er op een Nederlands internetforum voyeuristische beelden opdoken van douchende vrouwen die gemaakt werden in de sportzaal van de hogeschool. Het zou gaan om twaalf verschillende filmpjes die gemaakt werden met een camera die verstopt zat in een sleutelgat. De vrouwen werden zowel in groep als individueel gefilmd.

Woordvoerder Johan Persyn reageerde op het voorval op Radio 1: ‘Als hogeschool staan we een beetje machteloos als er zo’n beelden gemaakt worden door wie ook. Het enige wat wij konden doen is een klacht indienen. Daarnaast hebben we aan onze zaalwachters gevraagd om alles goed te controleren, kijken of er nergens camera’s bevestigd zijn. We zijn pas helemaal zeker dat de beelden bij ons opgenomen werden wanneer de politie uitsluitsel geeft.’

Oproep op Twitter


Het is de Nederlandse journalist Joost Schellevis die tijdens zijn research op het voyeuristiche internetforum de kleedkamer ontdekte. Hij plaatste een oproep op Twitter om uit te zoeken waar de kleedkamer zich juist bevindt.

https://twitter.com/Schellevis/status/972099929647742976

 

Meer nieuws? Hierzo!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '