Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

De temperatuur kan tot -10 graden zakken.

Het wordt weer bibberen van de kou volgende week

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

In januari werden we gespaard van sneeuw en koude, in de plaats kregen we heel wat regenbuien over ons heen. Deze maand komt daar verandering in. Het wordt een pak kouder en het gaat opnieuw vriezen. Brrr!


Wie afgelopen soldenperiode nog investeerde in een faux-furjasje en een aantal dikke pulls, kan zich in de handjes wrijven. Je zal ze volgende week namelijk nodig hebben. Na een zachte januarimaand met vooral heel wat regen komt er een koudefront onze kant op.

Winterse buien


De winter komt dit weekend al genadeloos aan de deur kloppen. Er valt morgen smeltende sneeuw, en in de nacht van zaterdag op zondag kan het op verschillende plaatsen vriezen. Ook zondag zijn winterse buien mogelijk en stijgt de temperatuur niet boven 3 graden. In het zuiden van het land komt het kwik zelfs niet boven nul.

Vriezen


Na het weekend wordt het dan nóg kouder, met maxima die met het vriespunt flirten. In de Hoge Venen mogen ze zich zelfs verwachten aan -10 graden. In Vlaanderen zal het ook bibberen en beven worden, want de temperatuur daalt ‘s nachts tot -6 graden. Overdag mag je rekenen op zo’n 5 graden.

Muts


Volgens weerman Frank Duboccage is dit geen ongewoon weerpatroon. ‘Februari is dé wintermaand bij uitstek’, vertelt hij aan het VTM Nieuws. Tijd dus om opnieuw die mutsen, sjaals, handschoenen en warme jassen boven te halen. Een lekkere kop glühwein – of warme chocomelk voor diegenen onder ons die meedoen aan Tournée Minerale – en wat dichter bij elkaar kruipen in de zetel.

Inspiratie voor een mooie winteroutfit:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '