Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Photonews

Het is sinds 2011 geleden dat een Belgische het grandslamtornooi won.

Elise Mertens stunt op de Australian Open en gaat naar de halve finale

Elise Mertens heeft iedereen met verstomming geslagen op de Australian Open. Ze heeft op het tornooi nog geen enkele set verloren, en vandaag won ze in twee sets (6-4 en 6-0) van Elina Svitolina, nummer vier van de wereld. Door haar zege heeft ze zich ook gekwalificeerd voor de halve finale!


Elina Svitolina was door haar winst op het tornooi van Brisbane en haar vorige seizoen de publieksfavoriet. Hier trok Elise Mertens zich gelukkig niets van aan en na twee sets was de buit binnen.

Plekje in de top 20


Door haar overwinning van enkele uren geleden gaat de 22-jarige Limburgse door naar de halve finale van de Australian Open, en wist ze voor zichzelf een plekje binnen de top 20 van de wereld te bemachtigen. Het was bovendien de tweede keer dat Elise het won van een tennisster uit de top 10.

Het is ook sinds 2013 geleden dat iemand van ons land bij de laatste vier van een grandslamtornooi zit. Vijf jaar geleden deed Kirsten Flipkens het haar nog voor, maar dan op Wimbledon. Dat een Belgische de titel won in Melbourne is nog langer geleden. In 2011 was Kim Clijsters er de allerbeste.

In de halve finale speelt Elise tegen Caroline Wozniacki (WTA 2) of Carla Suarez Navarro (WTA 39).

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '