Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

Zo controleren ze of je thuis bent.

Dit is de nieuwe sluwe truc die dieven gebruiken

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Dieven vonden een nieuwe manier om te controleren of bewoners thuis zijn. Ze plaatsen een stukje plakband op de bel, zodat die blijft rinkelen. Komt niemand dat verwijderen, dan weten ze dat ze onopgemerkt de woning kunnen binnendringen.


Er bestaan al verschillende sluwe trucjes van dieven om na te gaan of je thuis bent: ze plaatsen krijttekens op de stoep of ze steken papiertjes tussen de deurstijl. De allernieuwste methode is plakband op de deurbel kleven. Daardoor blijft de bel rinkelen tot de bewoner naar buiten komt en de tape verwijdert. Als de dieven wat later passeren en zien dat het stuk plakband nog steeds op de bel hangt, weten ze dat er niemand thuis is en ze hun slag kunnen slaan.

Bendes


Dat trucje werd dit jaar al verschillende keren toegepast bij onze noorderburen, en sinds kort zijn er ook meldingen van zwarte plakband op deurbellen in Vlaams-Brabant. De politie vermoedt dat het om rondtrekkende dievenbendes gaat die na Nederland ook op België focussen. In de regio waar de dieven actief waren – Meise, Kapelle-op-den-Bos en Londerzeel – zal de politie extra patrouilleren.

Vingerafdrukken


Wees dus waakzaam als je een stukje plakband op je deurbel aantreft. Trek de tape er zeker niet onmiddellijk af, maar waarschuw de politie, zodat die vaststellingen kan doen en eventueel vingerafdrukken kan vinden. In de tussentijd kan je de zekering uitschakelen, zodat je verlost bent van het gerinkel.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '