Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

Een omgekeerde wereld...

Boze burger gaf de politie op geniale wijze een koekje van eigen deeg

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Een inwoner van Schilde zag een auto volledig verkeerd geparkeerd staan op het voetpad aan een zebrapad. Hij besloot een briefje onder de ruitenwisser te steken. Gebeurt wel vaker, denk je dan, maar het ging deze keer om een politiewagen.


Een voorbijganger moest op weg naar zijn werk in de Lijsterbeslaan uitwijken voor een bestuurder die zijn auto wel heel hinderlijk had geparkeerd. De auto stond op het voetpad, vlak aan een zebrapad. Wat het hele plaatje nóg erger maakt, is dat het om een politiewagen ging. De arm der wet, die eigenlijk het goede voorbeeld moet geven, lapte hier zelf alle regels aan zijn laars.

Boete


Politiewagen of niet, dat kon deze goede burger niet veel schelen. Hij besloot om zelf een ‘boete’ uit te schrijven en stak het briefje onder de ruitenwisser van de dienstauto. Een koekje van eigen deeg, aangezien deze agent nooit zichzelf op de bon zou zwieren. De foto werd gepost op de Facebookpagina Polcon – Politie Controles, die mensen op de hoogte houdt van flits-, alcohol- en andere politiecontroles.

Fout


De politie geeft haar fout toe. ‘De politiewagen stond inderdaad foutief geparkeerd’, aldus woordvoerster Evelyn Tiebos van de politie Voorkempen in Het Nieuwsblad. ‘Wij staan niet boven de wet en wij hebben een voorbeeldfunctie, dus dit kan absoluut niet. We zullen de betrokken agent hier dan ook op aanspreken.’

Smiley


De woordvoerster verduidelijkt ook wat er nu precies op het briefje stond. ‘Het was een flyer met tips voor een veiliger verkeer’, aldus Tiebos. ‘De burger tekende er ook nog een smiley op, dus het was eerder een ludieke knipoog dan een kwade scheldbrief.’

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '