Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

‘Er is een duidelijk gewichtslimiet voor onze attracties en bij twijfel moeten we de gasten kunnen wegen’.

Bobbejaanland wil bezoekers wegen voor ze in een waterattractie gaan

Ga jij binnenkort naar Bobbejaanland? Dan kan het zijn dat een medewerker je vraagt om eerst op een weegschaal te stappen voor je in een attractie gaat. Door deze maatregel in te voeren, wil de organisatie het pretpark veiliger maken, maar lang niet iedereen is hier gelukkig mee.


Wie binnenkort naar Bobbejaanland gaat, kan gevraagd worden om op een weegschaal te gaan staan. Dit werd beslist op het hoofdkwartier in Madrid. ‘Er is een duidelijk gewichtslimiet voor onze attracties en bij twijfel moeten we de gasten kunnen wegen’, aldus de woordvoerster van het pretpark in een interview met De Telegraaf.

Proefperiode


De maatregel is vooral van toepassing op waterattracties zoals El Rio, Indiana River en de boomstammetjes. Medewerkers moeten hier naar het maximale gewicht van de gondel kijken en in geval van twijfel mogen ze bezoekers vragen om op de weegschaal te gaan zijn. Een tikkeltje ongemakkelijk voor beide partijen, als je het ons vraagt. Wel benadrukken ze bij Bobbejaanland dat het om een testproject gaat en dat niet iedereen gewogen zal worden.

‘Als onze medewerkers vaststellen dat vier stoere kerels in een boomstammetje willen gaan zitten, vragen ze eerst om zich te verspreiden over twee gondels. In de meeste gevallen lukt dit altijd’, aldus woordvoerster Peggy Verelst in Gazet van Antwerpen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '