Home Nieuws Rapper BizzyBlaza gooit video online van discussie met MNM-deejays nadat hij uit...

Rapper BizzyBlaza gooit video online van discussie met MNM-deejays nadat hij uit de ether wordt gehaald

'Hey, fuck die Zionisten' en 'Weg met Israël!', riep rapper BizzyBlaza aan het eind van zijn live-optreden tijdens het MNM-programma ‘Urbanice’ waarna zijn microfoon werd dichtgedraaid.

@bizzyblazaofficial / @mnmbe via Instagram

BizzyBlaza, artiestennaam van de Vlaamse rapper Bissy Owa, was begin vorige maand te gast bij MNM-dj’s Brahim Attaeb en Astrid Demeure om er tijdens het programma ‘Urbanice’ zijn debuutsingle ‘Money tot de Dood’ te promoten. Owa’s micofoon werd aan het eind van het live-optreden echter al snel dichtgedraaid nadat hij antizionistische kreten begon te scanderen. De daarop volgende discussie met Demeure en Attaeb werd stiekem gefilmd en is sinds gisteren te zien op YouTube. ‘Respectloos’, vindt de VRT.

‘Weg met Israël!’

“Money tot de Dood” is een reactie naar de huidige problematiek rond Palestina, wat sommige mensen Israël willen noemen. In de videoclip zie je dat we de situatie in het belachelijke trekken, met zionisten die aan het dansen zijn’, vertelde rapper Bissy Owa aka BizzyBlaza (uiterst links op onderstaande foto) op 3 mei in het programma Urbanice op MNM kort voordat hij zijn debuutsingle live bracht.

Aan het eind van het nummer – dat bol staat van antisemitische oneliners als ‘Ik kan niet hangen met een juif en ‘Ik wil money als die joeden met hoge hoeden’ – riep Owa plots ‘Hey, fuck die Zionisten!’ en ‘Weg met Israël!’. Zijn microfoon werd meteen dichtgedraaid waarna MNM-dj Astrid Demeure Owa’s passage afsloot met: ‘Bon, dat hebben we dan ook weer gehad’.

Vervolgens ging de rapper in discussie met Demeure en haar collega Brahim Attaeb. Wat de MNM-dj’s niet wisten, was dat iemand uit Owa’s entourage de discussie stiekem filmde. De montage werd gisteren online gegooid op YouTube en door Owa gedeeld op zijn Facebookpagina.

VRT: ‘Dit getuigt niet van respect’

De VRT heeft er duidelijk spijt van Owa te hebben uitgenodigd en een platform te hebben gegeven. ‘Met MNM en “Urbanice” willen we een breed platform zijn voor jonge mensen en artiesten om urban-muziek en -cultuur te delen. We hebben hierbij respect voor elke mening, maar we trekken de grens bij meningen die aanzetten tot haat en discriminatie‘, aldus de openbare omroep.

Astrid en Brahim hebben correct en integer gehandeld.

‘”Urbanice” werd misbruikt door de rapper die aan het einde van zijn optreden slogans begon te roepen die kunnen aanzetten tot haat. De dj’s hebben daarop beslist de micro dicht te draaien’, klinkt het in een officiële reactie. Volgens de VRT zijn MNM-dj’s Astrid en Brahim buiten de uitzending op een respectvolle manier in dialoog gegaan met de rapper.

‘Het vertrouwen werd geschonden doordat de rapper en z’n entourage dit gesprek in het geheim hebben gefilmd, en hier vervolgens een gemanipuleerde montage van hebben verspreid. Dit getuigt niet van respect.’ De VRT is van mening dat Demeure en Attaeb ‘correct en integer’ hebben gehandeld en beschouwt hiermee de zaak als gesloten.

Bekijk hieronder de discussie tussen de MNM-dj’s en BizzyBlaza:

Nog meer nieuws:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.