Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Bij de vakbonden dreigen ze om elke maand te staken tot er een oplossing komt.

BEVESTIGD: grootste staking van Ryanair gaat door op 28 september

Er wordt nu al enkele dagen gezegd dat Ryanair deze maand opnieuw zal staken. Als mogelijke datum werd er 28 september naar voren geschoven en vanochtend werd het nieuws officieel bevestigd.


Deze ochtend hebben de vakbonden van de Ierse luchtvaartmaatschappij bevestigd dat ze zullen staken op vrijdag 28 september. Ze vragen het management van Ryanair al maanden om de verschillende nationale sociale wetgevingen (en niet alleen de Ierse) toe te passen van de landen waar ze actief zijn. Verder wordt het cabinepersoneel alleen maar betaald voor de uren die in het vliegtuig worden gemaakt en is er ook veel protest tegen gedwongen overplaatsingen.

Grootste staking uit de geschiedenis


Er wordt gezegd dat het de grootste staking ooit zal worden, maar volgens de luchtvaartmaatschappij klopt dit niet. Volgens Ryanair zelf zal er net zoals bij de vorige stakingen geen sprake zijn van chaos of wijdverspreide vertragingen. Toen het werk de vorige keer werd neergelegd, zijn er nog steeds 280 van de 300 vluchten afgewerkt. Daarnaast werd er deze week ook in Duitsland gestaakt, maar ook hier was een groot deel van het personeel aan het werk. Volgens de Ierse maatschappij zal de hinder op 28 september – wat de vakbonden ook zeggen – meevallen. De overgrote meerderheid van de verwachte 40.000 reizigers zullen gewoon kunnen vertrekken.

Hopelijk hebben ze gelijk bij Ryanair, want het scenario van de vakbond is iets minder rooskleurig. Zo kunnen er voor 28 september al sporadisch enkele acties komen zoals gisteren in Duitsland het geval was. Bovendien dreigen ze ermee om elke maand te staken tot ze bij de lagekostenmaatschappij de nationale en Europese wetgeving beginnen na te leven.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '