Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

De politie kon de dader vatten, maar de dieven zijn nog steeds spoorloos.

GRUWELIJK: Belgische toeriste in Spanje verkracht terwijl ooggetuigen haar spullen stelen

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Een 32-jarige vrouw uit België werd op vakantie in Spanje tijdens haar ochtendwandeling verkracht door een voorbijganger. Ooggetuigen boden het slachtoffer geen hulp aan, maar stalen haar smartphone en andere persoonlijke bezittingen.

 


De vrouw was enkele weken geleden op vakantie in Torrevieja, een Spaanse badstad dicht bij Alicante. Toen ze om zes uur ‘s ochtends haar hond uitliet, sprak een voorbijganger haar aan. Aangezien hij verschillende talen sprak, kon de vrouw niet verstaan wat de onbekende man wilde zeggen en wandelde ze verder. Even later sleurde diezelfde man haar aan haar arm mee en verkrachtte hij haar.

Medische verzorging


Enkele andere mensen waren getuige van de aanval, maar in plaats van het slachtoffer te helpen, gingen ze ervandoor met haar gsm en andere persoonlijke bezittingen. Volgens de lokale Spaanse politie was de vrouw volledig hulpeloos en had ze medische verzorging nodig.

Opgepakt


De toeriste diende klacht in bij de politie en kon een nauwkeurige beschrijving van de dader geven. Dankzij die gedetailleerde informatie slaagde de politie erin de verkrachter snel op te pakken. Het gaat om een 27-jarige man van Marokkaanse afkomst. De politie vond een kapje en kleren bij hem thuis die volledig voldeden aan de getuigenis van het slachtoffer.

Dieven


De politie is nog steeds op zoek naar de dieven, want helaas kon de vrouw geen glimp opvangen van de mensen die zonder enige schaamte haar spullen stalen terwijl zij verkracht werd.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '