Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Belga

Er vielen 17 doden na wilde schietpartij op middelbare school.

19-jarige schutter in Florida liet brandalarm afgaan, zodat hij meer vluchtende leerlingen kon afmaken

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Een jongeman van 19 drong gisteren zijn voormalige school binnen in Florida en richtte een bloedbad aan. 17 mensen kwamen om het leven en 15 anderen liggen nog zwaargewond in het ziekenhuis. De politie kon de dader inrekenen.


In de middelbare school Marjory Stoneman Douglas in Parkland, Florida speelde zich gisterennamiddag rond 14u20 lokale tijd een drama af. Een ex-leerling Nikolas Cruz (19) ging van klas tot klas met een automatisch geweer en schoot lukraak leerlingen neer. Hij gooide volgens ooggetuigen ook rookbommen en activeerde het brandalarm zodat hij de naar buiten stormende leerlingen kon afschieten en zo nog meer slachtoffers maken.

AP


https://twitter.com/TheCaptainAidan/status/963865696643026944?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.nieuwsblad.be%2Fcnt%2Fdmf20180214_03357351

Motief


Een speciaal SWAT-team van de politie kon de dader inrekenen. Hij had zijn geweer weggesmeten en was in alle paniek die ontstond tussen de vluchtende leerlingen mee naar buiten geglipt. Het is niet duidelijk wat zijn motief was. Hij had net zijn pleegmoeder verloren en hij is dol op wapens, zijn hobby is immers jagen. Hij werd indertijd van school gestuurd omdat hij zijn medeleerlingen bedreigde en messen meebracht. Vroegere klasgenoten beschrijven Nikolas als een stille jongen met een woedeprobleem, die vaak praatte over zijn geweren en het gebruiken ervan. Anderen noemen hem dan weer racistisch en gestoord. Ze maakten er grapjes over dat hij ooit de school zou beschieten.

Doden


De tol van de schietpartij is zwaar. Er zijn zeker zeventien doden en vijftien gewonden, waarvan er nog steeds vijf in levensgevaar verkeren. En dat in de zogenaamd veiligste gemeente van Florida. De school blijft voor de rest van de week gesloten en er is psychologische bijstand voor de leerlingen, leerkrachten en ouders. De schutter is ondertussen officieel aangeklaagd voor moord.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '