Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© www.worldofcrowdfunding.com

Het tien maanden oude katje werd door haar baasje een kwartier lang in een gloeiend hete oven gestoken.

WAUW: er werd ondertussen al meer dan 12.000 euro ingezameld voor Sprotje

Het verhaal van Sprotje, de jonge kattin die door haar baasje 15 minuten in een oven van 200°C werd gestoken, is jullie waarschijnlijk niet onbekend. Het arme dier liep ernstige verwondingen op en de dierenartsen die haar momenteel behandelen, hebben een crowdfunding opgericht om zo de nodige medicatie te kunnen betalen. Al snel werd duidelijk dat wij Belgen een groot hart voor dieren hebben, want het gehoopte bedrag werd al ruimschoots overschreden.


Vorige week werd Sprotje, een katje van slechts tien maanden oud, door haar eigenaar in een gloeiend hete oven gestoken. De man zat samen met enkele vrienden te gamen en te drinken tot iemand plots luid gebonk hoorde. Het arme dier probeerde uit alle macht te ontsnappen en werd na een kwartier eindelijk gered door een vriend van de dader. Twee dagen lang zat de kat in een douchecabine. Pas op vrijdag werd ze naar de dierenarts gebracht.

Er slecht aan toe


We hoeven je vast niet te vertellen dat het helemaal niet goed ging met Sprotje. Ze had ernstige brandwonden, de kussentjes op haar poten waren helemaal verbrand en ze had interne bloedingen. ‘We behandelen haar met morfineachtige pijnstillers en honingzalf om de brandwonden te verzorgen’, aldus haar dierenarts in een interview door Het Nieuwsblad.

Haar medische kosten zijn dan ook gigantisch. ‘Een verband kost al snel 50 euro’, vertelt Valérie Huvaere in haar gesprek. Om dat alles te kunnen betalen, hebben de artsen een crowdfunding opgericht. De kans dat Sprotje het zal halen, is groot, maar ze heeft wel weken intensieve verzorging nodig. Haar brandwonden zijn namelijk dieper en uitgebreider dan eerst werd gedacht. Ook begint er zowel aan haar linker- als aan haar rechterzijde vel los te komen.

Lichtpuntje


Gelukkig is er ook goed nieuws. Zo eet en drinkt het beestje ondertussen weer en hebben al meer dan 250 personen aangeboden om haar te adopteren. Ook het gehoopte bedrag van 500 euro dat de dierenartsen van Sprotje wilden inzamelen, werd ruimschoots behaald. Momenteel staat de teller namelijk al op 12.100 (!) euro. Al het geld dat niet naar de verzorging van het katje gaat, komt terecht bij het asiel van Zwevegem. De gevolgen voor Sprotjes baasje zijn momenteel nog niet bekend, maar haar dierenarts heeft wel een klacht ingediend bij de politie.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '