Home LOVE & SEX Wat single vrouwen écht niet willen horen

Wat single vrouwen écht niet willen horen

Corbis
'Ben jij nu nog stééds single?’ Geef toe dat jij die vraag al eens aan een single vriendin hebt gesteld. Doe dat nooit meer, hoe goedbedoeld het ook is. Want dat en de volgende negen dingen willen vrijgezellen niet horen. En je kan het hen niet kwalijk nemen.

‘Zou je ooit alleen aan kinderen beginnen?’

Zeg dit en het lijkt alsof je denkt dat jouw vriendin nooit iemand zal vinden om haar kinderwens in vervulling te doen gaan. Zij beseft zelf ook wel hoeveel tijd ze nog heeft om aan kinderen te beginnen, hoor.

‘Stop met zoeken. Je vindt Mr. Right wanneer je het niet verwacht.’

Vrouwen zijn constant op zoek. Oftewel naar de perfecte little black dress, ofwel naar de juiste schoenen voor onder dat jurkje, ofwel naar een makkelijk recept om vrienden te verbluffen met onverwachte kookkunsten. Vrouwen zijn óók op zoek naar Mr. Right, en daar is niets mis mee.

‘Hoe komt het dat je nog single bent? Jij bent zo geweldig!’

Waarop singles steeds antwoorden: ‘Als ik dat wist, was ik geen vrijgezel meer.’ Natuurlijk is jouw vriendin fantastisch, maar dat is ze ook zonder een man. Laat haar dus vaak genoeg weten waarom ze zo geweldig is, en vraag niet waarom ze nog steeds vrijgezel is.

‘Je zou eens online moeten daten.’

Iedereen kent wel iemand die iemand kent die online haar match heeft gevonden. Maar online daten is niet voor iedereen de oplossing. Maak dus niet stiekem een account aan voor iemand en oefen vooral geen druk uit op haar om het zelf te doen.

‘Op elk potje past een dekseltje.’

Cliché. Singles hebben dit al honderden keren moeten aanhoren. Vermijden dus, als je je vriendin wil steunen.

‘Jij bent te kieskeurig.’

Dat is niet zo nodig een nadeel. Beter te kieskeurig zijn dan elke kikker kussen die voorbij springt. Jouw vriendin weet zelf ongeveer wel wat ze wil in een relatie, ga daar alleszins van uit.

'Ik ken iemand, jullie zouden zo'n mooi koppel zijn.’

Awkward. Daar beslist je vriendin zelf wel over.

‘Je bent jong, je hebt nog tijd genoeg om iemand te vinden.’

Dat klopt waarschijnlijk, maar tegelijkertijd zou het toch ook leuk zijn als ze iemand had om dingen mee te delen?

‘Vind je het erg om alleen te zijn?’

Mensen gaan ervan uit dat single zijn gelijkstaat aan alleen zijn. Dat klopt niet. Single zijn heeft zijn nadelen, maar ook zijn voordelen. Het betekent meer tijd om met familie en vrienden af te spreken, en meer tijd voor jezelf. Ga er dus niet van uit dat je single vriendinnen 's avonds alleen thuis zitten met een zak chips en alle seizoenen van Grey's Anatomy. En als dat wél zo is, is dat trouwens ook oké.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.