Home LOVE & SEX OPGEPAST: 9 signalen die aantonen dat je een giftige relatie hebt

OPGEPAST: 9 signalen die aantonen dat je een giftige relatie hebt

5. Hij speelt het slachtoffer.

© Getty

Soms laten we ons (onbewust) verleiden in een toxische relatie. Groffe opmerkingen die weer worden goedgemaakt met loze complimentjes tot je hart breekt… Herken jij deze negen signalen? Dan zit jij je misschien wel in een giftige, destructieve relatie en is het tijd om aan de alarmbel te trekken.

1. Hij waarschuwde jou

Vreemd genoeg zal een giftige man je op voorhand trachten te waarschuwen met uitspraken zoals: ‘Je moet oppassen met mij’, ‘Ik ben niet de juiste man voor jou’ en ‘Ik ben moeilijk te vertrouwen’. Uiteindelijk zal blijken dat je hem toen beter op zijn woord had geloofd, want die eerste waarschuwingen zullen de enige momenten geweest zijn waarop je hem daadwerkelijk kon vertrouwen.

2. Hij wil in de smaak vallen

Hij vist naar complimentjes bij zijn omgeving en wil er constant door bewonderd worden. Ook zal hij jou het gevoel geven dat ook jij enorm in de smaak valt door je te overladen met complimenten. Je zal verblind worden door zijn ‘liefde’.

3. Hij vernedert je onophoudelijk

Hij is verbaal agressief naar jou toe. Hij kleineert je, vernedert je en heeft kritiek op alles wat je doet. Misschien valt het je niet meteen op, maar na een tijdje ga je eraan kapot.

4. Hij liegt veel

Hij liegt over alles, zelfs over details. Hij gaat de gekste praatjes uitvinden om zichzelf ergens uit te praten. Zelfs als zijn leugens klein en onschuldig lijken, moet je enorm voorzichtig zijn met leugenaars.

5. Hij speelt het slachtoffer

Niets is ooit zijn schuld. Niets waarmee hij jou of anderen ooit kwetste is zijn fout. Hij schuift alles in andermans schoenen. Hij krijgt het voor elkaar dat anderen zich bij hem verontschuldigen, terwijl hij eigenlijk zelf in de fout ging.

6. Hij manipuleert

Hij verdeelt en heerst. Hij zal zijn slachtoffers uit andere kringen selecteren. Weet je niets van zijn exen? Dan bestaat de kans dat hij het zo gewild heeft. Hij wil niet dat je haar negatieve verhalen kent.

7. Hij heeft nul empathie

Giftige mannen zijn koel, ze vertonen geen enkele échte emotie. Als ze dan toch opeens gevoelig overkomen, is het om hun slachtoffers te manipuleren. Hij zal zich nooit verontschuldigen. Wacht niet tot hij je vertelt dat hij van je houdt en verwacht geen respect. Gun hem jouw verdriet nooit.

8. Hij kan plots heel erg boos worden

Van de ene seconde op de andere kan hij beginnen te razen. Dat gebeurt vooral wanneer hij niet genoeg aandacht krijgt. Hij lijkt wel een klein kind met kuren. Om aandacht te trekken zal hij zich slecht gedragen.

9. Je kan maar geen vat op hem krijgen

Je wil hem wel begrijpen, maar het lijkt je maar niet te lukken. Je begrijpt niets van zijn gedrag of gevoelens en daar lijkt hij van te genieten. Hij wil zijn mysteriositeit niet verliezen. Hij zegt je constant dat je hem verkeerd begrijpt, maar als jij hem om meer uitleg vraagt, lijkt hij alles nog gecompliceerder te maken.

Hoe bescherm je jezelf?

Als je eraan denkt om een relatie te beginnen met een giftige man, begrijp dan goed dat je niets aan zijn persoonlijkheid kan veranderen. De enige oplossing is om afstand te nemen en dan te vluchten. Laat hem merken dat je zijn spelletje doorhebt.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.