Home LOVE & SEX Minder seks door stress en sociale media

Minder seks door stress en sociale media

Corbis
Tegenwoordig hebben veel mensen minder vaak seks dan vroeger. Dat blijkt uit een onderzoek van het University College London bij 15.000 Britten. De reden? De financiële crisis én de sociale media, zoals Facebook.

In totaal hebben mannen en vrouwen tussen 16 en 44 jaar minder dan vijf keer seks per maand. Dertien jaar geleden was dat nog meer dan zes keer per maand! Uit het onderzoek blijkt nochtans dat vrouwen een avontuurlijker seksleven hebben dan vroeger. Ze hebben nu gemiddeld acht bedpartners, vroeger gemiddeld vier.
 

Problemen en moderne technologie

De onderzoekers leggen de reden bij de crisis, we hebben veel stress en maken ons veel zorgen over ons werk en over geld. Dat was in de jaren 90 minder het geval. Bovendien brengen we ons werk ook vaker mee naar huis. Veel mensen hebben een laptop, tablet of smartphone waar ze ook thuis nog op tokkelen. Vaak nemen ze die speeltjes zelfs mee naar bed!
 

Sociale netwerksites

En daar ligt de tweede boosdoener voor ons seksleven. Sociale netwerksites, zoals Facebook en Twitter, leiden je vaak af van je relatie. Heel de avond en ook nog eens in bed een statusupdate maken of reageren op foto's, veel mannen en vrouwen doen het. Maar dat zorgt er dan ook voor dat ze minder tijd maken voor elkaar en dat ze minder vrijen. Wat meer in de ogen van je lief kijken in plaats van naar een scherm, zou dus al veel helpen.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.