Home LOVE & SEX 6 vreemde factoren die leiden tot een geslaagd huwelijk

6 vreemde factoren die leiden tot een geslaagd huwelijk

Corbis
De succesformule voor een geslaagd huwelijk: we zouden ze allemaal zo graag kennen. De wetenschap onderzocht dan ook al verschillende factoren die een invloed zouden kunnen hebben op jouw happily ever after-verhaal. Sommige conclusies doen echter flink de wenkbrauwen fronsen…

1. Je ring mag niet te duur zijn.

ring

Nee, je hoeft niet tevreden te zijn met een plastieken gedrocht uit de kauwgomballenautomaat. Maar uit een Amerikaanse studie bleek dat hoe meer de verlovings- en trouwring kosten, hoe groter de kans op een echtscheiding. Zo zouden mannen die tussen de 2000 en 4000 dollar aan hun ringen spenderen tot 1,3 keer meer kans maken op een scheiding dan zij die tussen de 500 en 2000 dollar uitgeven. Want geld maakt niet gelukkig, om het lekker clichématig te verwoorden.

2. Je moet veel mensen uitnodigen op je feest.

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Een koppel dat meer dan 200 mensen uitnodigt voor het trouwfeest, zou maar liefst 92% minder kans hebben om hun huwelijk op de klippen te zien lopen dan een koppel dat ervoor kiest te ontsnappen naar Las Vegas en hun huwelijk met z'n tweetjes te vieren.

Opgepast: dat betekent niet dat je al het geld dat je uitspaarde door een goedkopere ring te kiezen, mag spenderen aan je feest. Veel gasten uitnodigen op je trouwfeest mag dan een positieve invloed hebben op het verdere succes van je huwelijk, een te kostelijke party heeft hetzelfde effect als die dure ring. De onderzoekers wijten die resultaten aan stress: koppels die te veel uitgeven aan hun huwelijksdag, komen achteraf vaak in financiële problemen en dat zou voor spanningen tussen de newlyweds zorgen. Door een realistisch budget voorop te stellen en je daar ook aan te houden kan je dus heel wat miserie vermijden.

3. Je moet op huwelijksreis gaan.

honeymoon

Geen tijd om op huwelijksreis te gaan? Het zal misschien toch de moeite waard zijn om tijd te maken, aangezien koppels die op huwelijksreis gingen 41% minder kans zouden hebben op een scheiding. Geld maakt misschien niet gelukkig, maar reizen duidelijk wel!

4. Je mag niet in België wonen.

Uhm, probleem? De studies spreken elkaar een klein beetje tegen, maar één ding is zeker: België komt in de ranglijst van meeste scheidingen altijd in de top drie terecht. Sommige studies zetten ons zelf op de eerste stek. Wij bekijken het positief: nóg een reden om te verhuizen naar warmere oorden!

5. Je mag geen tweeling krijgen.

twin

Klinkt aanvankelijk misschien als zever in pakjes, maar de verklaring van de onderzoekers houdt wel steek. Eigenlijk zitten we weer bij het ring- en trouwfeestverhaal: twee baby's kosten meer dan eentje en financiële problemen zorgen voor stress. Het krijgen van twee baby's voor de prijs van één zwangerschap zou dan ook leiden tot 17% meer kans op een echtscheiding.

6. Je moet tussen 25 en 32 jaar zijn wanneer je naar het altaar stapt.

Waarom? Dat lees je hier.

Ach ja, wij geloven toch nog altjd dat echte liefde alles overwint! #romantischezielen

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.