Home LOVE & SEX 6 dingen die je pas ontdekt als je samenwoont

6 dingen die je pas ontdekt als je samenwoont

Thinkstock
Moet ik voor hem koken? Waar moet ik nu een scheetje laten? Raken we elkaar niet beu? De gedachten van iemand die gaat samenwonen gaan alle kanten op als D-day nadert. Je moet nog duizend en één dingen ontdekken. Maar deze 6 dingen ontdek je pas nadat de verhuiswagens zijn vertrokken.

Je ziet elkaar amper

Vóór het samenwonen

Jij dacht: joepie, picknicks, avondwandelingen en dinertjes bij kaarslicht. Eindelijk veel tijd voor elkaar en élke dag samen in bed liggen.

Tijdens het samenwonen

's Ochtends rol je als een zombie uit bed, je knikt met je ogen half open naar je lief – een geluidloze hallo – en dan zoek je in allerijl je outfit bij elkaar. De trein wacht niet. 's Avonds kom je thuis en ben je K.O. en wil je alleen maar zetelhangen en naar Pretty Little Liars kijken. In bed lepel je nog even om daarna als een blok in slaap te vallen.

Jullie eetgewoonten matchen niet

Hij wil rijst, jij wil pasta. Hij denkt mmm vlees, jij mmm groentjes. Koeken en snoep haal jij nóóit in huis. Hij is als een kind in een snoepwinkel tijdens het winkelen, en brengt alles mee wat hij vroeger van zijn moeder niet kreeg. Een gouden raad: stel samen een boodschappenlijst op en vraag wat hij graag wil eten.

Je hoeft niet alles samen te doen

Hé, het is oké om je eigen hobby's te hebben. Laat hem maar met zijn vrienden naar de voetbalmatch kijken en (teveel) pintjes drinken. Zo heb je nog eens tijd om met je gal pals af te spreken. Doe wat je wil doen en geniet even van die me time. Bijvoorbeeld: je nagels lakken zonder dat hij 35 keer moeten zeggen dat dat stinkt, in je onderbroek dansen op Taylor Swift, je wenkbrauwen bijwerken, huilen als een baby omdat Mr. Big weer zo'n A hole is voor Carrie.

Je leert veel bij over jezelf

Samenwonen drukt je met de neus op de feiten. Dat je een hekel hebt aan rommel bijvoorbeeld. Of dat je niet kan slapen met oorverdovende geluiden (gesnurk) op de achtergrond. Dat je een nitwit in de keuken bent; Blijkbaar kan je niet elke dag Aiki Super Noodles eten zoals in je studententijd. Je gaat misschien ook je moeder meer waarderen. Hoe kreeg zij in godsnaam elke avond om klokslag 18 uur een maaltijd op tafel, hoe hield ze het huis zo spic en span en hoe waste en streek ze jouw kleren zo snel. HOE?!

Je leert véél over je lief

Dat die wc-bril omhoog laten staan, toen géén one time thing was. Dat zijn sokken magnetische krachten hebben en élke dag op de grond blijven liggen. Dat hij de cooking skills van een tienjarige heeft. Geen dus. Dat hij hardhorig is: als je vraagt om iets te doen, hoort ie je precies niet. Maar je leert ook positieve dingen: dat hij jouw dramatische kant perfect uitbalanceert, dat hij zonder morren je tranen droogt, dat hij je ongelooflijk blij maakt als je naast hem wakker wordt,…

Je gaat hem nóg liever zien

Al die kleine kantjes drijven je bizar genoeg niet over the edge. Ze doen je hem alleen maar liever zien. Als hij niet snurkt, ga je even checken of hij nog ademt. Als hij zich weer eens waagt aan een culinair hoogstandje, vind je hem nóg schattiger. Als je zijn sokken (en zijn ander rommel) weer eens opraapt, spring je eerst uit je vel om daarna te beseffen dat hij je fit houdt. En zijn koek -en snoepkast komt goed van pas bij jouw appelflauwtes (Lees emo-eetbuien).

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.