Home LOVE & SEX 5 signalen dat je huwelijk slecht zal eindigen

5 signalen dat je huwelijk slecht zal eindigen

Een gewaarschuwd vrouw...

Corbis
Deze vijf, iets of wat rare, signalen zouden voorspellen of jullie echt samenblijven tot jullie laatste adem. 

1. De bruid heeft last van cold feet

Als de bride to be last heeft van cold feet verdubbelt het risico op een scheiding. Dit blijkt uit een studie die verschenen is in the Journal of Family Psychology. Het goede nieuws? Bij een man zouden eventuele twijfels geen impact hebben op de toekomst van je huwelijk.

2. Jullie trouwen op jonge leeftijd of na je 32ste

Psychologe Rachel Sussman vertelt het volgende: ‘Ik zie vaak problemen bij oudere koppels die op jonge leeftijd al getrouwd zijn. Vaak hadden ze geen ervaring met een andere partner of willen ze nu andere dingen dan toen. Het is bovendien ook realistisch dat je 10 jaar later een totaal ander persoon bent.

Een nieuwe studie stelt ook dat wanneer je trouwt na de leeftijd van 32 het risico op een scheiding stijgt met 5%.

3. Als je twee dochters hebt

Dit doet je kans op een scheiding stijgen met 43%. Zelfs al heb je een dochter stijgt de kans met 5%. Als jullie twee zonen hebben, is het risico slechts 37%. Hoe komt dit? Volgens Stephanie Coontz, de auteur van Marriage a History, komt dit omdat vaders meer aandacht hechten aan het familiale aspect als ze twee zonen hebben.

4. Het zit in de familie

Als je ouders gescheiden zijn, heb je 40% meer kans om zelf een scheiding aan te vragen. Is één van je ouders hertrouwd? Dan stijgt dit getal tot 91%.

5. Een van jullie rookt

Rookt slechts een van jullie? Dan is het risico op een scheiding ongeveer 75-91%. Verschillende waarden en een andere levensstijl zorgen op termijn voor problemen binnen jullie huwelijk.


Bron: Cosmopolitan

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.