Home LOVE & SEX 5 goede voornemens die jij dit jaar volgens de seksuoloog moet maken
ADVERTENTIE

5 goede voornemens die jij dit jaar volgens de seksuoloog moet maken

Vooral: meer genieten

Belga
Als we goede voornemens maken, zijn dat meestal dingen die we onszelf verbieden of opleggen: minder snoepen, minder drinken, meer sporten, minder geld uitgeven… Weinig om naar uit te kijken. Waarom zou je jezelf dit jaar niet voornemen een beetje méér te genieten? Van seks bijvoorbeeld.
ADVERTENTIE

Of dat is toch wat verschillende sekstherapeuten op de website van Women's Health aanraden. 'Goede voornemens voor iets dat je al graag doet, zijn makkelijker vol te houden en geven je seksleven een onverwachte boost,' klinkt het bij seksuologe en relatie-experte Jess O’Reilly, die vorig jaar zelf seksuele goede voornemens maakte. Geen idee hoe je daaraan moet beginnen? Hieronder helpt ze je alvast een heel eind op weg.

1. Zet jezelf op de eerste plaats

Stop dit jaar definitief met je druk te maken of hij jou nog wel sexy vindt, of jullie het nog genoeg doen, of je niet wat vaker bovenop zou moeten… Zet jezelf op de eerste plaats. Ben jíj tevreden met je seksleven?

2. Vertel je partner wat jij écht wil in bed

Het is heel belangrijk om goed te communiceren over wat je wil. Maar we begrijpen heel goed dat het niet evident is om tijdens het avondeten te laten vallen dat je toch wel heel graag een keer anale seks wil proberen. Sekstherapeuten adviseren daarom om samen drie lijstjes te maken: eentje met seksuele handelingen en standjes die je graag doet, een lijstje met dingen die je wel eens zou willen proberen en als laatste eentje met dingen die je echt niet wil. Zo krijgen jullie een handig overzicht van elkaars begeerte, onuitgesproken fantasieën en stel je tegelijkertijd duidelijke grenzen.

3. Voer je favoriete fantasie dit jaar écht uit

Probeer je dit jaar te richten op het gevoel achter de fantasie in plaats van de fantasie zelf. Als jij bijvoorbeeld droomt van een trio, gaat het je dan om meerdere handen op je lichaam, seks met een vrouw of om het gevoel van begeerd te worden door meerdere mensen? Als je fantaseert over seks in een openbare ruimte, word je dan opgewonden van het gevoel dat er mensen meekijken of het roekeloze gevoel dat je iets doet wat eigenlijk niet mag? Door te achterhalen wat je precies opgewonden maakt, kan je het gevoel dat de fantasie je geeft makkelijker creëren onder je eigen dak.

sexy girl sex fuck bed

4. Bezorg elkaar 15 minuten per week een opgewonden gevoel

Deze oefening wordt vaak geadviseerd en als bijzonder effectief gezien. Trek een kwartiertje uit waarin jij en je partner samen opgewonden worden. Dat kan door samen te douchen, porno te kijken of simpelweg een erotische scène uit jullie favoriete Netflixserie opnieuw te bekijken. Andere tips: een massage of fysiek contact

5. Sexual empowerment

Nee, dat is niet het nieuwste album van Beyoncé: dit gaat over jou. Door de hele tijd te lopen stressen, is het logisch dat je je aan het einde van de dag niet zo sexy voelt. Je hebt wel wat anders te doen dan in een bad met kaarsen uitgebreid te gaan zitten masturberen, toch? Dat is een logische gedachte, maar tegelijkertijd niet zo bevorderlijk voor bovenstaande seksuele voornemens. Door namelijk alleen maar vaker aan seks te denken, kan je je al snel seksueler, sensueler en meer opgewonden voelen. Denk eens terug aan de keren dat je seks had en je je zó opgewonden voelde dat je bijna ontplofte. Laat die gedachten dagelijks tijdens het fietsen, koken of pendelen rustig door je hoofd spoken en je zal zien dat je seksuele bewustzijn gestaag groeit – net als je opwinding.

Lees ook:

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.